Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Empresaris i emprenedors locals participen en la taula redona “Oportunitats i finançament per a PIMES i emprenedors”

febrer 15, 2017

Andrés Campos: “Una jornada com esta ens permet aprofundir en la cultura europea i conéixer de primera mà els programes i les línies de finançament que hi ha”

Ahir va tindre lloc en la sala d’actes de la Casa de la Dona la taula redona “Oportunitats i finançament per a PIMES i emprenedors”, una iniciativa impulsada per la Comissió Europea i la Diputació de València en col•laboració amb l’Ajuntament de Torrent i l’empresa municipal Idea’t, amb l’objectiu de mostrar les diferents ajudes econòmiques en l’àmbit comunitari, així com les millors iniciatives promogudes per a donar suport als empresaris, informar l’ecosistema local sobre les possibilitats existents i assessorar emprenedors i establir llaços de contacte amb el teixit social i empresarial.

L’encarregat d’obrir l’acte ha sigut el regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos, qui ha convidat empresaris i emprenedors a “conéixer les eines de què disposa el consistori amb l’empresa municipal Idea’t i l’Oficina d’Assumptes Europeus per a la promoció, tecnologia, formació, competitivitat, etc.”. A més, ha remarcat la importància de la taula redona: “Una jornada com esta ens permet aprofundir en la cultura europea i conéixer de primera mà els programes i les línies de finançament que existeixen”.

Juantament amb Andrés Campos han participat el diputat de Projectes Europeus de la Diputació de València, Bartolomé Nofuentes López, qui va parlar sobre l’adreçament de la nova diputació de València, centrada en aspectes com la compra innovadora, el suport als emprenedors, la formació del talent jove amb tornada al territori i els projectes europeus com a oportunitat per al finançament de la innovació en els municipis. També va assistir l’expert en fons europeus per a projectes d’innovació en Finnova, Juan Viesca Marquès, i Elena Cortés Ventura, en representació de la Xarxa d’Instituts Tecnològics, i com a responsable tècnica del SEIMED, va explicar en què consisteix La Enterprise Europe Network que és la major xarxa de suport a la PIME que existeix a Europa i la seua missió és impulsar la competitivitat de les pimes europees a través de la internacionalització, la transferència de tecnologia i l’accés al finançament.
Les entitats locals són les administracions més pròximes al ciutadà i coneixedores de primera mà dels reptes i oportunitats que afronten. És per això que la Diputació de València promou la participació dels municipis en esta iniciativa, com una eina per a facilitar el desenvolupament de l’ecosistema emprenedor de cada localitat. Torrent, com a ciutat compromesa amb el comerç local i la promoció econòmica, sempre estarà oberta a este tipus d’iniciatives.

Durant la sessió s’han dut a terme presentacions de projectes europeus, així com d’accions locals específiques i d’informació sobre accés a recursos financers i treball en xarxa (networking), entre altres accions.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.