Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

Els xiquets i xiquetes dels col·legis públics ballen danses tradicionals valencianes

maig 10, 2018

Més de 1.500 escolars de la comarca participen en la Trobada Musical d’Escoles

Desenes de xiquets i xiquetes de les escoles públiques de Torrent han ballat este matí a la plaça Major, als voltants de la Torre. En companyia del Grup de Ball de Torrent han participat en esta Dansada Escolar per a promoure i difondre balls tradicionals valencians

La jornada matinal, a la qual han acudit la regidora d’Educació i Dinamització, Patricia Sáez, així com la de Cultura, Susi Ferrer, forma part de la programació que està tenint lloc a Torrent amb motiu de la Trobada d’Escoles en Valencià, del pròxim 19 de maig.

Trobada musical

També dins de la programació de la Trobada d’Escoles, durant quatre dies, el 3, 7, 8 i 9 de maig, l’Auditori s’omplí amb més de 1.500 alumnes que interpretaren les cançons i balls que havien assajat amb el professorat i foren espectadors del que havien preparat les companyes i els companys d’altres centres. Cada dia, la cloenda de la festa estigué a càrrec de Dani Miquel, que sempre contagia d’alegria i entusiasme a menuts i grans.

Com a cloenda de la Trobada Musical, dimecres de vesprada, les escoles de Torrent feren una actuació a la plaça de la Unió Musical amb l’objectiu de mostrar el treball que havien fet i que les famílies pogueren gaudir-ne. Dani Miquel posà la cirereta al pastís i féu ballar i cantar tota la plaça.

Dimecres de vesprada s’inaugurà a la plaça de la Unió Musical el mural de les Trobades. Este xicotet emblema quedarà com a testimoni de la celebració d’esta festa per la llengua i se suma al de la plaça de la Llibertat, record de la Trobada que tingué lloc a Torrent el 1998.

Des de fa 14 anys, Guaix, la coordinadora comarcal pel valencià de l’Horta Sud organitza uns dies abans de la Trobada d’Escoles en Valencià, una trobada musical on participen escoles del poble organitzador i de la comarca.

Enguany hi han participat les escoles Federico Maicas, L’Encarnació, Les Terretes, Sant Joan Baptista, Mare de Déu del Rosari, Lope de Vega i El Drac de Torrent; l’escola José Garcia Planells, Félix Rodríguez de la Fuente i l’IES Pere Boïl de Manises; Jaume I i 9 d’Octubre d’Alcàsser; la Comarcal, Sant Cristòfor Màrtir, Les Carolines i Sant Ignasi de Loiola de Picassent; Joan XXIII i Jaume I el Conqueridor de Catarroja; l’escola Rei En Jaume de Xirivella, Blasco Ibáñez de Benetússer, Lluís Vives de Paiporta, Martínez Torres d’Aldaia, l’Orba d’Alfafar, l’escola Gavina de Picanya, Villar Palasí de Quart de Poblet, l’IES Enric Valor de Silla i l’escola Nostra Senyora del Carme del Barri del Crist. La mestra de música de Les Terretes, Carol Nácher, ha estat la coordinadora de l’activitat.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.