Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Els moros i cristians de Torrent desfilaran en el Mig Any
Els moros i cristians de Torrent desfilaran en el Mig Any
, , ,

Els moros i cristians de Torrent desfilaran en el Mig Any

gener 23, 2020

La IX Carrera x Muntanya Serra Perenxisa, amb eixida i meta en el càmping La Piràmide, és una de les propostes esportives en l’agenda d’activitats

Quan Torrent compleix sis mesos des de les festes de moros i cristians, les comparses i filaes inundaran aquest dissabte els carrers de la ciutat amb la celebració del Mig Any. Els festers tenen per davant un dia carregat d’activitats que donarà inici a les 11.30 h amb una desfilada des de la parròquia de MontSió fins a la plaça Major. Als peus de la Torre, els moros i cristians nomenaran als seus càrrecs per a les festes de 2020. Per això, Nicko Magán Oliva, serà nomenat capità cristià; Vicent Soler Quilis, capità moro; Ramón Almerich González, alferes cristià; i Eduardo García Moral, alferes moro. Després de l’acte, els moros i cristians realitzaran un menjar de “germanor” en l’àgora de Parc Central. A les 16 h donarà començament la festa amb una disc – mòbil, que acabarà amb un sopar i música i orquestra.

Els moros i cristians de Torrent desfilaran en el Mig Any


Proves esportives
L’agenda esportiva està completa aquest cap de setmana amb la IX Carrera x Muntanya Serra Perenxisa, una de les proves esportives més esperades de l’any. El diumenge al matí des del càmping La Piràmide es donarà l’inici a la competició, que compta amb dues modalitats, que varien segons el recorregut i els km. Les inscripcions poden realitzar-se de manera online fins al 24 de gener a les 23.59 h en el següent enllaç: IX Carrera x Muntanya Serra Perenxisa

75 aniversari
El col·legi Sant Tomás d’Aquino celebra una setmana per a commemorar les seues 75 anys des de la seua creació. Del 24 al 31 de gener, el col·legi reunirà antics i actuals alumnes per a recordar i posar en valor la història i trajectòria del centre. El tret d’eixida del programa serà aquest divendres a les 19 h amb la inauguració d’una exposició fotogràfica, un record els primers anys del centre, a més de fer un repàs a tota la seua trajectòria. La mostra estarà oberta al públic fins al dijous 30 de gener a la sala d’exposicions de l’Espai.

Les activitats continuaran el dissabte a les 10 h amb una carrera solidària en família, que anirà des de l’avinguda al Vedat fins a arribar a les portes del col·legi. Es tracta d’una activitat solidària, ja que les persones participants han d’aportar 1 quilo d’aliments no peribles. Seguidament, per a reprendre forces, al pati del col·legi Sant Tomás d’Aquino, les famílies podran realitzar les seues pròpies paelles, a més, participar en un concurs de postres casolanes.

Activitats falleres
L’associació ADISTO celebra aquest dissabte un acte molt especial: la presentació fallera. Un emotiu moment per a Inma Olmeda González, que rebrà la banda que l’acredita com a fallera major de ADISTO; i Marina Sánchez García, serà nomenada presidenta. La presentació tindrà lloc a les 17.30 h a l’Aula Cultura de la CAM.

Festivitats Sant Blai
Els torrentins i torrentines calfen motors per a celebrar una de les festes més representatives i volgudes en la capital de l’Horta Sud: Sant Blai. Per això, aquest diumenge al matí, els clavaris i clavariesas celebraran la tradicional Passejada del Va guiar; un acte que anuncia la festivitat, que tindrà lloc el pròxim 3 de febrer. Els xiquets i xiquetes que enguany formen la clavaria es reuniran les 12.15 h en la parròquia Sant Lluís Beltrán per a la benedicció i imposició de medalles i una missa. El matí es tancarà amb la trucada Passejada del Va guiar pels carrers de la ciutat, un moment molt divertit per als més xicotets i xicotetes, ja que repartiran caramels entre el públic.

Medi Ambient
Torrent començarà el dia aquest dissabte amb una jornada de reforestació en el Vedat. L’activitat consisteix en el fet que cada família o grup d’amics plante uns quants exemplars d’arbres autòctons, que posteriorment s’identificaran amb un número sobre les piquetes de senyalística. Des d’aqueix moment, ells seran els “padrins” d’aqueixos exemplars, encarregant-se de les seues cures, tals com reg, eliminació de males herbes, etc. Es tracta d’una activitat organitzada per l’Associació de Veïns El Vedat i el Voluntariat Torrent Verd. El punt de trobada tindrà lloc a l’esplanada de l’església El Vedat a les 10 h. Les persones interessades han d’inscriure’s en la següent adreça electrònica: asociacion@elvedat.org

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.