Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Els establiments comercials i hostalers de Torrent reprenen la seua activitat en la fase 1
Els establiments comercials i hostalers de Torrent reprenen la seua activitat en la fase 1
,

Els establiments comercials i hostalers de Torrent reprenen la seua activitat en la fase 1

maig 18, 2020

L’Ajuntament de Torrent crea les “Ajudes econòmiques a empreses i autònoms per a accions de prevenció sanitària en establiments”, destinades a l’adquisició de productes sanitaris i higiènics, així com instal·lació de mampares protectores

Torrent ha fet hui un pas més cap a la normalitat començant amb la fase 1 de la desescalada, igual que ho han fet els 14 departaments de salut de la Comunitat Valenciana que es trobaven en la fase 0. Per això, molts establiments han pujat aquest matí les seues persianes i han penjat els cartells d’obert després de dos mesos en què han vist detinguda la seua activitat a causa del COVID-19. Així, l’Avinguda Al Vedat i altres punts de la capital de l’Horta Sud han lluït hui un aspecte totalment diferent en comparació a les últimes setmanes, ja que molts bars i cafeteries han reprès les seues activitat i han tret a les terrasses les seues taules i cadires davant els primers torrentins i torrentines que han pogut fer ús d’aquestes, sempre amb una ocupació de taules del 50% i amb una distància mínima de dos metres, al mateix temps que complien totes les mesures higièniques de neteja i desinfecció.

En aquest sentit, el consistori ha habilitat el número de telèfon: 96 111 18 20 per a informar i donar resposta a aquests professionals del sector hostaler i respondre totes les preguntes que puguen sorgir en relació amb l’ocupació o les dimensions de les seues terrasses, entre altres.

D’altra banda, també s’ha reactivat l’activitat en els comerços de menys de 400 metres quadrats, igual que en la fase 0, però sense la necessitat de cita prèvia ni l’atenció individual i a les botigues només permeten l’entrada de clients fins a un màxim del 30% del seu aforament i respectant la distància de seguretat mínima de dos metres. Quant als establiments amb una superfície útil superior als 400 metres, aquests han de fitar l’espai que es reòbriga al públic ajustant-se a aquest llindar.

Davant aquesta volta a l’activitat comercial, les màscares, els guants i gels hidroalcohólics s’han convertit en eines indispensables per als locals hostalers i comerços. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Torrent ha dissenyat les  ‘Ajudes econòmiques a empreses i autònoms per a accions de prevenció sanitària en establiments’, una subvenció de 200€ destinada a l’adquisició dels productes sanitaris i higiènics que necessiten, així com per a realitzar actuacions d’adaptació dels seus locals al nou escenari, com la instal·lació de mampares protectores o la reestructuració o reordenació dels espais per a mantenir les mesures de distanciaments social.

Finalment, amb l’entrada de la fase 1, es permeten les reunions amb amics i familiars d’un màxim de deu persones, la mobilitat dins dels límits de la província en la qual es resideix i les eixides continuaran estant ordenades per franges d’edat com en la Fase 0. També es poden realitzar misses i estan permesos les vetles i enterraments, tot això limitant l’aforament.

La Ronda de Safranar tallada al trànsit

Aquest cap de setmana, els torrentins i torrentines han pogut caminar i fer exercici de manera més còmoda i, sobretot, segura en la Ronda de Safranar. El motiu d’això és que el consistori va decidir tancar al trànsit aquesta zona des de les 20 h fins a les 23 h el divendres i dissabte, una mesura que ha fet que els runners, ciclistes i caminants pogueren gaudir dels seus passejos i exercicis amb un espai més ampli amb el que s’aconseguia, a més, poder complir amb les mesures de distanciament social.

Els establiments comercials i hostalers de Torrent reprenen la seua activitat en la fase 1

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.