Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Els espais verds de Torrent es transformen en aules a l’aire lliure
Els espais verds de Torrent es transformen en aules a l’aire lliure
,

Els espais verds de Torrent es transformen en aules a l’aire lliure

abril 11, 2022

Un total de 2275 alumnes van participar en la proposta d’educació ambiental

L’Ajuntament de Torrent, a través de la regidoria de Medi Ambient, ha realitzat un programa d’activitats d’educació ambiental en les quals han participat 2275 alumnes d’11 centres educatius, les quals han sigut realitzades en col·laboració amb la Fundació Limne, una entitat conservacionista que treballa per la millora dels rius i barrancs i que, en aquestes últimes setmanes, ha estat acostant espais com l’Hort de Trènor o el Barranc de l’Horteta a l’alumnat mitjançant diferents propostes que, a través del joc, pretenen explicar diversos conceptes clau d’ecologia i medi ambient, com les problemàtiques que poden afectar els rius i la biodiversitat que trobem.

“L’objectiu d’aquesta iniciativa és generar una experiència d’aprenentatge fora de les aules, directament en el medi natural i amb les persones i col·lectius que treballen dia a dia en aqueixos espais”, destaca al regidor de Medi Ambient, José Francisco Arnau.

Així, les activitats del projecte educatiu de l’Ajuntament s’han adaptat als cicles d’educació primària i secundària, amb continguts i metodologia específics que combinen jocs i material manipulatiu, amb la interpretació directa del mitjà i dinàmiques participatives al llarg dels itineraris didàctics. Així, els estudiants de Torrent han pogut realitzar diverses activitats que els han permès aprendre i convertir-se per un dia en biòlegs o naturalistes. Cal destacar que tallers ambientals del projecte educatiu també han sigut adaptats a les normes i protocols de prevenció de la COVID-19 per a garantir la seguretat dels i les participants durant les activitats.

Actuacions en el Barranc de Torrent

D’altra banda, s’estan realitzant actuacions en la zona del barranc en col·laboració amb la Diputació de València, amb l’objectiu de recuperar aquest espai d’alt valor ecològic. Aquestes actuacions consisteixen a retirar la canya, col·locar una lona de color negre per a matar el rizoma de la canya i plantar espècies vegetals autòctones.

Els espais verds de Torrent es transformen en aules a l’aire lliure

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.