Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Els carrers de Torrent s’engalanen per a l’homenatge a Jaume I i a la Reial Senyera en el Nou d’Octubre
Els carrers de Torrent s’engalanen per a l’homenatge a Jaume I i a la Reial Senyera en el Nou d’Octubre
,

Els carrers de Torrent s’engalanen per a l’homenatge a Jaume I i a la Reial Senyera en el Nou d’Octubre

octubre 11, 2019

La societat torrentina participà en la processó cívica i va gaudir del concert musical oferit pel Cercle Catòlic i del castell de focs artificials

Els carrers de Torrent es vestiren de gala ahir a la vesprada per a commemorar l’entrada de Jaume I a València; una data molt important per als valencians i valencianes. Durant la vesprada del Nou d’Octubre, els torrentins i torrentines van eixir al carrer per a formar part d’esta festa, que es va iniciar amb una processó cívica pels carrers del nucli antic des de la casa consistorial fins a arribar al peu de la Torre. La Muixeranga La Torrentina fou l’encarregada d’obrir la processó, seguida dels cabuts i dels grups de ball de L’U i Dos de la Llar Antoniana, el Grup de Llauradors del Cercle Catòlic i el Grup de Ball de Torrent, acompanyats de diferents grups de dolçainers de la ciutat. Després desfilaren els representants de las cases regionals i l’associació ADISTO.

Els carrers de Torrent s’engalanen per a l’homenatge a Jaume I i a la Reial Senyera en el Nou d’Octubre
El moment més esperat de la vesprada va ser quan la Reial Senyera va eixir de l’antic Ajuntament per a desfilar davant de tot el poble. L’honor de portar la Senyera recaigué enguany en Encarna Puig, capitana mora, qui estigué acompanyada de les falleres majors de Torrent, Alicia Pallardó i Sandra Peris; la reina de l’Encontre, María Silla, i el president de l’any, Marcos García. Darrere desfilaren les alferes mora i cristiana amb una corona de llorer. La comitiva es va completar amb l’alcalde Jesús Ros; acompanyat del diputat provincial i regidor de l’Ajuntament de Torrent, Andrés Campos; la diputada autonòmica, Trini Castelló; i els representants de la corporació municipal i forçes de seguretat.
En acabar la processó fou el moment de fer l’homenatge a Jaume I, i es va fer entrega de la corona de llorer. L’alcalde Jesus Ros va destacar la importància de celebrar esta data, “un dia on fem valdre la nostra cultura, la nostra llengua, la nostra identitat, els sentiments d’un poble valencià amb tradicions i història que cal celebrar i també respetar.”

A continuació va ser el torn del tradicional concert, enguany a càrrec de la Banda Simfònica del Cercle Catòlic dirigit per Francisco Zacarés Fort. La plaça Major es va omplir de gom a gom per a gaudir amb un programa de música valenciana format per: Coplas de mi tierra, de Manuel Palau; Cançons de Mare, de Rafael Talens Pelló (Mareta, Vicenteta es casa i Baix el pont de Cullera. En acabar arriba el moment de la gran sorpresa de la nit, perquè Pascual Andreu i Saray García cantaren en directe els himnes de Torrent i València, que juntament amb l’himne d’Espanya i un castell de focs artificials posaren el punt final a esta cita tan important per als valencians i valencianes.


Per la seua part, la regidora de Cultura, Susi Ferrer, volgué destacar que “som una Gran Ciutat plena de vida, que palpita contínuament als seus carrers, a les seues places, amb la música, el cant, el teatre, les danses, la pólvora… Tot gràcies a les nostres associacions i col·lectius, que li posen el sentiment i l’ànima”.


Nou d’Octubre. Sant Donís

Al finalitzar el concert i els focs artificials, es van repartir entre els assistents massapans i fruites, així com el xocolate de bollo torrentí en la porta de la Casa de la Cultura.

A més a més, durant el dia d’ahir, els torrentins i torrentines gaudiren de la campanya “Nou d’Octubre. Sant Donís”; organitzada per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament de Torrent per a promoure l’ús de la nostra llengua aprofitant les tradicions valencianes típiques del Nou d’Octubre com són el massapà, amb les fruites, el tronador, la piuleta i la mocadorada. D’esta manera, els forns de la ciutat reberen material de la campanya amb dibuixos i explicacions en valencià que es penjaren en el mostrador perquè tot el mon coneguera esta tradició.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.