Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Els amants del flamenc tenen una cita a l’Auditori de Torrent amb la nova edició del Festival de Flamenc
Els amants del flamenc tenen una cita a l’Auditori de Torrent amb la nova edició del Festival de Flamenc
,

Els amants del flamenc tenen una cita a l’Auditori de Torrent amb la nova edició del Festival de Flamenc

octubre 20, 2021

El Yiyo, Duquende, Juan de Pilar i Javier Forner, en un dels festivals de flamenc més consolidats en la Comunitat, del 22 al 24 d’octubre

El cartell d’aquesta edició es caracteritza per la seua heterogeneïtat quant a estils i formats. Així, l’encarregat d’inaugurar el festival serà El Yiyo, un dels balladors de flamenc amb més projecció en aquests moments que apunta a estrela dins i fora del tablao. Les característiques del seu ball, elegant però salvatge, i la força de la seua imatge, que atrau fotògrafs i marques de moda, l’han posat en el punt de mira com a model. Malgrat la seua joventut, des de fa ja alguns anys aquest jove ballador original, fresc i intensament racial està sent catapultat fins al cim del flamenc i ja ha aconseguit compartir escenari amb Estrella Morente, Miguel Poveda, Farruquito, Eva Yerbabuena i Pitingo, la qual cosa ha projectat a més la seua carrera a l’estranger, amb actuacions en ciutats com Nova York o París. Té només 23 anys i quasi quinze de trajectòria professional, i certes persones ja parlen d’ell com al nou Joaquín Cortés. Membre d’una família gitana procedent de Jaén, però sense antecedents artístics professionals, el seu art va ser pura intuïció i vocació. Als set anys, en una festa familiar, un ballador va descobrir el seu talent, el va fer el seu pupil i li va obrir la porta dels escenaris. Des de llavors, El Yiyo es dedica professionalment al ball. Ha sigut cap de cartell en més d’una vintena de muntatges i quan tenia només onze anys, ja va fer la seua primera gira internacional.

L’Auditori oferirà aquesta funció divendres que ve, 22 d’octubre a les 20.30 h.
Els amants del flamenc tenen una cita a l’Auditori de Torrent amb la nova edició del Festival de Flamenc
D’un artista revelació, a un artista consagrat: Duquende, per a alguns l’hereu de Camarón, amb qui va debutar en els escenaris a l’edat de huit anys. Des de llavors va ser sol·licitat pels promotors i les cases discogràfiques, però els pares es van oposar al fet que es dedicara professionalment a la música a una edat tan prematura. En 1988 grava el seu primer disc i en 1992 inicia una brillant carrera que l’ha portat a actuar en els més importants teatres i auditoris espanyols. En 1996 es va convertir en el primer cantaor convidat a fer un recital en el Theâtre des Champs Élysées i des de llavors ha actuat regularment en aquesta sala parisenca. Duquende ha col·laborat amb grans guitarristes del flamenc actual, com Juan Habichuela, Tomatito, Juan Manuel Cañizares, Moraíto Chico i Vicente Amigo. En l’actualitat l’acompanya en les actuacions el guitarrista José Carlos Gómez. Paco de Lucía, que el va triar com a cantaor per a acompanyar-lo en les gires internacionals del seu grup, va declarar sobre ell: “A Barcelona teniu un monstre, Duquende, que posseeix la màgia del cant flamenc, la inspiració i la tècnica”. La seua discografia inclou una desena de treballs.

El recital que presenta Duquende està programat per al dissabte 23 d’octubre a les 20 h.

“El bolero se viste de flamenco” és el nou espectacle del guitarrista Juan de Pilar i el saxofonista Javier Forner, dos artistes de gran trajectòria professional que s’uneixen en aquesta aventura musical en la qual el bolero i el flamenc es donen la mà. Juan de Pilar és guitarrista flamenc i compositor internacional, col·labora amb diferents formacions de jazz i en l’actualitat es troba gravant el seu tercer disc amb guitarra solista; Javier Forner és saxofonista de jazz, encara que en 2019 es va consolidar com a saxofonista flamenc en obtenir el segon premi en el Festival Internacional de las Minas. En aquesta ocasió, es presenten els dos junts per a fer un recorregut pels boleros més emblemàtics i coneguts del repertori cubà, i compten a més amb la col·laboració especial de la veu flamenca de Pilar Pacheco i amb el percussionista Rafa Albolacio. A més, per a la seua actuació en l’Auditori de Torrent, han sumat a aquestes col·laboracions les d’un nodrit grup d’artistes convidats: les veus de Tomás de los Cariños i Mercedes Sayas, l’acordió de Carlos Sanchis i el ball d’Ana Lloris i Sara Santos.

El concert serà el diumenge 24 d’octubre a les 19 h.

Les entrades estan a la venda en la web de l’Auditori, www.auditoritorrent.com, i en les taquilles de l’Auditori, dijous de 17 a 20 h, i divendres d’11 a 13 h; amb la possibilitat a més d’adquirir les entrades en taquilla des de dos hores abans del començament de l’espectacle.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.