Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

El VI Encontre Nacional de Confraries i Germandats de Santa Faç es dona en cita a Torrent
El VI Encontre Nacional de Confraries i Germandats de Santa Faç es dona en cita a Torrent
,

El VI Encontre Nacional de Confraries i Germandats de Santa Faç es dona en cita a Torrent

abril 30, 2019

La germandat de la Santa Faç ha sigut l’amfitriona rebent a les localitats de Gandia, Alzira, Elx, Ontinyent, Sogorb, el Pilar de la Foradada i Yepes

El cap de setmana a Torrent ha estat marcat per la VI Trobada Nacional de Confraries i Germandats de Santa Faç i Verónica. La cita va començar el dissabte al matí en l’Antic Mercat, on la germandat de la Santa Faç de Torrent va rebre a les germandats vingudes d’altres localitats com Gandia, Alzira, Elx, Ontinyent, Sogorb, el Pilar de la Foradada i Yepes. L’acte va estar conduït pel periodista i anterior regidor de Cultura, Festes i Activitats Lúdiques de l’Ajuntament de Torrent, Alfred Costa, que va presentar un vídeo per a donar a conéixer a tots els nouvinguts com es viu la Setmana Santa torrentina, Festa d’Interés Turístic i Autonòmic, i en la qual destaca la figura de la Reina de l’Encontre, única en tota Espanya.

En l’acte també va participar el president de la germandat, Alfredo Costa; l’alcalde Jesús Ros; el regidor de Festes, José Antonio Castillejo; la Reina de l’Encontre, María Silla Mora; el president de Junta Central de Germandats, José Vicente Yago Mora; així com representants i membres de la Setmana Santa. L’alcalde Jesús Ros va dedicar unes paraules d’enhorabona a la Santa Faç per la seua 75 aniversari i, sobretot, al seu president, Alfredo Costa, per la seua labor perquè poguera realitzar aquest encontre. A més, va subratllar que “la Setmana Santa es viu de manera molt intensa a la nostra ciutat, forma part de la nostra vida. Cada any són milers els torrentins i torrentines que participen en les diferents processons amb molt d’afecte i emoció, i des del consistori estem ací per a fomentar la nostra festa, cultura, tradicions i arrels”.

En acabar l’acte de benvinguda, els assistents van poder contemplar l’exposició del 75 aniversari, emplaçada també en l’Antic Mercat. Després es va realitzar una visita a l’església de l’assumpció, Casa Museu de Setmana Santa i, finalment, a l’exposició de Genaro Palau, en l’EMAT.

El programa va continuar aqueixa mateixa vesprada amb una processó, des de la parròquia de Sant Lluís Beltrán fins a la Casa Museu de Setmana Santa, que va comptar amb la participació de la germandat Santa Faç de Torrent, les germandats vingudes d’altres municipis i les germandats torrentines del Sant Sopar, Negacions de Pedro, Cruxifición del Senyor, Set Paraules i Crist del Perdó, Devallament de la Creu i Sant Sepulcre. També van desfilar les Reines de l’Encontre que durant aquests anys ha tingut la Santa Faç: Inma Costa, Irene Carratalá i Elena March, acompanyades de l’actual Reina de l’Encontre, María Silla. La processó es va tancar amb el president de la Santa Faç, Alfredo Costa, acompanyat de l’alcalde Jesús Ros, el regidor de Festes, José Antonio Castillejo, i representants de la Setmana Santa de Torrent.

El diumenge al matí, la plaça Major va acollir un certamen de cornetes i tambors, de la mà dels membres de la Santa Faç. Aprofitant l’ocasió, les germandats visitants van poder conéixer la Torre i tota la seua història. El punt final al VI Encontre Nacional de Confraries i Germandats de Santa Faç i Verónica es va posar amb una missa en la parròquia Sant Luís Beltrán.

El VI Encontre Nacional de Confraries i Germandats de Santa Faç es dona en cita a Torrent

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.