Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

El Vedat tindrà una brigada forestal permanent per a ocupar-se de les tasques de manteniment i prevenció d’incendis
El Vedat tindrà una brigada forestal permanent per a ocupar-se de les tasques de manteniment i prevenció d’incendis
,

El Vedat tindrà una brigada forestal permanent per a ocupar-se de les tasques de manteniment i prevenció d’incendis

octubre 15, 2021

Amb un pressupost anual de 113.500 €, estarà formada per un capatàs i un peó especialista, amb l’assessorament i la supervisió d’un tècnic de protecció mediambiental

L’Ajuntament de Torrent, per mitjà de l’àrea de Medi Ambient, ha anunciat la posada en marxa d’una brigada forestal permanent en el Vedat, que s’ocuparà de les tasques de manteniment i conservació de zones forestals, i de prevenció i actuació immediata davant possibles riscos d’incendis o catàstrofes. A partir de la setmana pròxima, la zona residencial del Vedat tindrà una brigada permanent per a garantir la protecció de la zona forestal. A més, també s’encarregarà del manteniment d’altres àrees com la serra Perenxisa, els llits dels barrancs i les sendes i rutes per paratges naturals promogudes per l’Ajuntament, així com altres zones públiques amb caràcter forestal.

“La brigada durà a terme diversos treballs forestals com ara plantacions, obertura de seccions auxiliars, control de canyes, tasques de fitació, extracció, eliminació de soques seques o malaltes, tractaments contra plagues forestals, podes de formació i manteniment i actuacions en la xarxa de rutes existents. Com tota labor silvícola que cal fer en una massa forestal, l’objectiu general serà sempre l’ús racional dels recursos naturals renovables de la forest, de manera que es garantisca la persistència i l’equilibri de la massa forestal”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Francisco José Arnau.

Amb una dotació pressupostària que ha anat augmentant gradualment en els últims anys, s’ha passat d’un contracte de manteniment forestal de 60.000 € anuals a 113.500 €, dels quals una mica més de 90.000 € pertanyen al contracte ordinari, mentre que 22.000 € es reserven per a serveis extraordinaris.

D’acord amb el Pla general d’actuació davant riscos forestals, Torrent ja disposa d’una brigada que actua en les zones forestals de forma permanent, de manera que tant les labors de manteniment, neteja i desbrossament, com les de prevenció i conscienciació no queden circumscrites a la temporada d’estiu, quan el risc és màxim, sinó que s’estenen a tot el període anual, i així dotar de major eficàcia aquest servei, al mateix temps que s’aconsegueix la possibilitat de dirigir actuacions immediates, ja que la ubicació d’aquesta brigada en el centre mateix de les zones forestals farà que la seua resposta davant casos d’urgència puga ser més ràpida. Està previst que, a més dels treballs ordinaris, hi haja tots els dies no laborables un servei de guàrdia, amb un temps de reacció no superior a una hora des de la recepció d’un avís fins que la brigada completa es presente en el lloc, amb un temps estimat de resposta de 30 minuts, ja que els components de la brigada residiran prop del centre.

La brigada estarà formada per un capatàs i un peó especialista, que actuaran sota la supervisió d’un tècnic de protecció mediambiental, qui a més durà a terme labors d’assessorament tècnic i aportarà observacions sobre el funcionament del servei durant el primer any de la seua implantació.

Jornades de formació i prevenció davant riscos d’incendi

En aquest mateix sentit, l’Ajuntament, en col·laboració amb l’AVV El Vedat, ha organitzat unes jornades de formació, prevenció i conscienciació sobre els riscos en incendis forestals i les emergències que se’n deriven, amb la finalitat d’informar i ensenyar els veïns sobre com haurien d’actuar en cas d’urgència.

La primera jornada, que tingué lloc el dia 1 d’octubre, va consistir en unes lliçons teòriques que mostraven els principals errors que es cometen a les urbanitzacions de zones forestals; així mateix, els assistents van rebre una sèrie de consells pràctics per a prevenir els incendis.

La segona d’aquestes jornades està programada per al pròxim 19 de novembre, i consistirà en una part pràctica en la qual es visitaran algunes zones del Vedat per a identificar in situ possibles situacions que caldria evitar davant el risc d’incendi. Aquestes pràctiques inclouran a més exercicis per a saber usar les mànegues en cas d’incendi i per a conèixer els equips de protecció individual que s’utilitzen en aquests casos, això és, els EPI forestals. A més es donarà informació sobre què és i com funciona el sistema de defensa contra incendis forestals (SIDEINFO).

El Vedat tindrà una brigada forestal permanent per a ocupar-se de les tasques de manteniment i prevenció d’incendis

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.