Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

El torrentí José Luis Alabarta narra en 25 imatges la història de les Falles en una exposició a Argentina

agost 21, 2017

El Centre Valencià de San Juan (Argentina), amb l’objectiu de fomentar la tradició i de promoure la cultura amb la societat sanjuanina, va oferir el mes de juliol l’oportunitat d’endinsar-se en el món de les Falles a través d’una exposició fotogràfica.

Esta exposició, basada en 25 impressionants imatges del fotògraf torrentí José Luis Alabarta, repassava la història d’esta representativa celebració valenciana a partir de l’experiència viscuda al llarg dels seus 60 anys.

La nit del 5 de juliol va tindre lloc la conferència “Falles”, en la qual Alabarta va compartir amb els assistents l’experiència viscuda durant les Falles 2017 mentre afegia referències del passat. El procés d’elaboració dels monuments fallers o com han anat desenvolupant-se els ninots al llarg de la història van ser alguns dels temes tractats.

Durant la seua estada a San Juan, el torrentí va ser entrevistat per diversos mitjans, va conéixer el club de la Barraca on tenia lloc l’exposició i va confessar veure’s impressionat per una ciutat “molt diferent a les europees”, la qual no va dubtar de fotografiar quan alguna cosa cridava la seua atenció. El president del centre, Vallés, va assegurar que era un orgull rebre l’il·lustre convidat i gaudir del seu treball i coneixement sobre un tema tan volgut com les Falles.

La conferència i les fotografies exposades van generar admiració entre els assistents i van deixar una gran imatge de la celebració nascuda a la vora del Túria.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.