Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

El poble de Torrent tindrà la seua pròpia Reial Senyera
El poble de Torrent tindrà la seua pròpia Reial Senyera
, ,

El poble de Torrent tindrà la seua pròpia Reial Senyera

desembre 1, 2021

La Junta de Govern aprova el projecte de la Senyera de Torrent amb motiu del 28N, Dia de la Carta de Poblament

El diumenge 28 de novembre, dia en què es commemora l’atorgament de la carta de poblament de Torrent a les primeres famílies de pobladors, l’equip de govern de l’Ajuntament de Torrent, en una junta de govern extraordinària a la qual van acudir els portaveus dels grups polítics amb representació municipal així com el cronista oficial de Torrent, José Royo Martínez, va aprovar el projecte de creació d’una Reial Senyera per a la ciutat, tal com anunciara l’alcalde Jesús Ros en les celebracions del passat Nou d’Octubre.

A partir d’aquest moment, es crearà una comissió de treball per a encarregar les tasques tradicionals del projecte “Envoltant l’essència d’un poble”, d’acord amb les especificacions i mitjans establits, per a donar forma a una ensenya pròpia per a Torrent. D’igual manera es tramitarà la documentació pels mitjans pertinents per a donar trasllat a les generacions futures de la voluntat de l’Ajuntament de Torrent i del conjunt del poble torrentí en l’elaboració d’aquesta ensenya.

Segons consta en el text del projecte aprovat, “la ciutat de Torrent ha demostrat el seu compromís ferm amb les tradicions i ensenyes del poble valencià al llarg de la seua història i així continua fent-ho. Aquest compromís adquirit pel fet de compartir amb la resta de pobles i ciutats uns elements comuns que ens identifiquen com a poble, una llengua, una història i un sentiment compartits, ens fa posar de manifest la necessitat de donar-li més relleu, si això és possible, des de l’Ajuntament de Torrent.

En un temps tan difícil com el que estem vivint, cal recordar que l’esperança i la unitat es construeixen a través de l’esforç i la il·lusió de la gent, que es reuneix al voltant dels nostres símbols en l’hora de reivindicar-se com a valencians i valencianes”.

L’alcalde Jesús Ros ha expressat “l’agraïment més sincer a la falla de la Plaça per la seua generositat de cedir durant tants anys la seua Senyera, un element històric i amb un important valor sentimental per a la ciutat”. D’igual manera ha apuntat que la voluntat de l’Ajuntament és que el Nou d’Octubre de 2022, “els torrentins i torrentines ens reunim al voltant d’una nova ensenya en la processó cívica, i que aquesta passe a formar part del nostre patrimoni compartit, com a símbol del nostre caràcter com a poble torrentí i valencià, en reconeixement de la nostra singularitat i arreplegant les nostres tradicions i elements propis”.

 

El poble de Torrent tindrà la seua pròpia Reial Senyera

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.