Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

El Ple de l’Ajuntament aprova el ‘Catàleg de Proteccions de Torrent’
El Ple de l’Ajuntament aprova el ‘Catàleg de Proteccions de Torrent’
,

El Ple de l’Ajuntament aprova el ‘Catàleg de Proteccions de Torrent’

octubre 20, 2022

El document té com a objectiu la preservació d’aquells elements d’interès natural, paisatgístic i cultural integrats en el terme municipal

A més, facilitarà la tramitació de les llicències d’obres, establint les condicions a les quals els propietaris s’han d’ajustar en cas que emprenguen actuacions en els seus habitatges

El Ple de l’Ajuntament de Torrent va aprovar ahir en sessió extraordinària el ‘Catàleg de Proteccions de Torrent’, el document que arreplega els principals elements d’interès natural, paisatgístic i cultural del terme municipal, amb la finalitat de preservar-los d’acord amb la Llei del Patrimoni Cultural Valencià i la normativa urbanística. Així, l’aprovació del catàleg permet continuar amb la tramitació del Pla Especial de Protecció del Centre Històric, el qual estableix les bases de les actuacions relacionades amb reformes, construccions noves, espais públics o façanes.

“A més de facilitar la tramitació de llicències en l’àmbit patrimonial, el document permet a la ciutadania conèixer quines accions es poden dur a terme en cada immoble protegit, la qual cosa repercutirà de manera positiva en la revitalització del barri antic”, explica la regidora d’Urbanisme i Gestió de la Ciutat, Inma Amat. Per part seua, l’alcalde Jesús Ros destaca “la gran faena realitzada a l’hora de confeccionar el catàleg i la labor pedagògica dels tècnics del consistori, en continu contacte amb els veïns i veïnes de Torrent, la qual cosa ha comportat que la presentació d’al·legacions haja sigut mínima”.


En aquest aspecte, la participació ciutadana ha sigut clau en la redacció final del document, ja que el consistori  va organitzar els dies 6 i 11 de juliol dues sessions per a presentar a la ciutadania la versió inicial del ‘Catàleg de Proteccions de Torrent’, de manera que els veïns i veïnes de la ciutat van poder realitzar les seues aportacions i proposar modificacions a aquest. Una vegada celebrades totes dues sessions, les administracions públiques, associacions, col·lectius, particulars i grups polítics van disposar de 45 dies hàbils per a presentar al·legacions al document, saldant-se aquest període amb 33 al·legacions, de les quals 14 van ser estimades, 9 estimades parcialment i 10 desestimades.

També cal destacar que s’han realitzat més de 300 consultes a través de l’espai habilitat per l’Ajuntament de Torrent en la web municipal, on la ciutadania pot accedir a les 407 fitxes del catàleg i els 583 elements inclosos en el mateix introduint la seua referència cadastral o la seua adreça postal, per a comprovar les condicions a les quals s’han d’ajustar segons el seu règim de protecció específic. Amb aquest propòsit, es va elaborar un estudi mediambiental i de paisatge, el qual clarífica quins elements són objecte de preservació, classificant-los en quatre nivells de protecció: integral, parcial, ambiental i tipològica.

Ajudes per a la rehabilitació d’immobles emplaçats en entorns patrimonials o amb valor patrimonial

Amb l’aprovació en ple del ‘Catàleg de Proteccions de Torrent’, el consistori torrentí fa un pas més en la conservació del patrimoni local i facilita a les i els torrentins la recuperació dels seus habitatges protegits. En aquest sentit, l’Ajuntament ha convocat per segon any consecutiu el pla d’ajudes per a la rehabilitació d’immobles situats en els barris històrics, o aquells que presenten característiques tradicionals i elements d’interès cultural o de rellevància local, amb el qual subvencionarà fins al 30% de les obres executades a aquest efecte entre l’1 de gener de 202 i el 31 de desembre de 2021, amb un màxim de 30.000 euros.

El termini de presentació de les sol·licituds estarà obert fins al pròxim 31 d’octubre de 2022, ja siga mitjançant el registre d’entrada de l’Ajuntament de Torrent, sol·licitant cita prèvia, o bé de manera telemàtica a través de la carpeta ciutadana de la web de l’Ajuntament. A la sol·licitud haurà d’acompanyar-se la documentació tècnica següent: memòria tècnica amb la descripció de les obres realitzades i la certificació tècnica corresponent, així com el rebut de les factures abonades o el justificant bancari.


Per a més informació es pot consultar les bases de la convocatòria en la web de l’Ajuntament de Torrent (www.torrent.es).

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.