Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

El Guaix celebra el tradicional Sopar de Primavera a Torrent
El Guaix celebra el tradicional Sopar de Primavera a Torrent
, ,

El Guaix celebra el tradicional Sopar de Primavera a Torrent

març 26, 2018

Divendres la nit es va celebrar el Sopar de Primavera organitzat per Guaix, coordinadora pel valencià de l’Horta Sud. Un acte tradicional que any rere any es fa per a homenatjar tots els professor i professores que treballen i han treballat al llarg dels anys per a oferir una educació de qualitat en valencià. Enguany, com que Torrent serà la ciutat on tindrà lloc la Trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Sud, el sopar s’ha fet en el restaurant El Romeral de Torrent que es va engalanar per a acollir estos premis  que van començar amb una exhibició dels balls tradicionals de la ciutat.

Seguidament es féu l’acte d’entrega de reconeixements al món educatiu i en concret als mestres de les escoles, que arreplegaren unes mencions especials. L’alcalde Jesús Ros, que va estar acompanyat de l’equip de govern, va donar la benvinguda a tots els assistents “a la ciutat de Torrent, capital de l’Horta Sud i que enguany acollirà la Trobada”, a més va destacar la importància de la figura i del paper dels mestres “que treballen per a fer valdre la nostra llengua”.

El Guaix celebra el tradicional Sopar de Primavera a TorrentEntre les mencions destacà el reconeixement per la seua trajectòria en l’ensenyament en valencià al col·legi Mare de Déu del Rosari de Torrent. Una representació del claustre educatiu va arreplegar el premi. A més a més, tres alumnes del col·legi Lope de Vega, de la primera promoció en valencià, van parlar de la seua experiència i dels beneficis que els ha comportat.

Després de sopar, l’acte va seguir amb un reconeixement a l’associació torrentina La Gavella i al president del Guaix, Vicent Font; amb una menció especial per la seua dedicació, esforç i treball al llarg dels anys. Finalment, l’acte es va tancar amb música i balls tradicionals torrentins.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.