Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

El festival Arrels de Torrent plena l’Auditori en els seus concerts de clausura
El festival Arrels de Torrent plena l’Auditori en els seus concerts de clausura
,

El festival Arrels de Torrent plena l’Auditori en els seus concerts de clausura

febrer 11, 2020

Al llarg de la setmana importants intèrprets del panorama nacional i internacional han oferit diferents espectacles musicals en la capital de l’Horta Sud

La tercera edició del festival Arrels, celebrat del 4 al 9 de febrer a Torrent, ha posat el punt final a la programació aquest cap de setmana amb dos espectacles que van omplir l’Auditori. La primera de les cites va tindre lloc el dissabte a la vesprada amb el concert que dona nom a aquesta tercera edició del festival, ‘La Ruta de la Seda’ de Capella de Ministrers, grup dirigit per Carles Magraner que porta més de 30 anys desenvolupant una important labor investigadora i musicòloga en favor del patrimoni musical espanyol. En aquesta actuació el públic va poder gaudir d’un viatge musical per la Ruta de la Seda, a través de la fusió de les diferents cultures que han participat en el festival enguany: Orient i Mediterrani. Carles Magraner, Jota Martínez, Aziz Samsaoui, Robert Cases, Eduard Navarro, Kaveh Sarvarian, Pau Ballester i les veus de Iman Kandoussi, Mara Aranda i Quiteria Muñoz, van ser els encarregats de celebrar la pluriculturalitat des de la música tradicional en el concert més important de la setmana.

El festival Arrels de Torrent plena l’Auditori en els seus concerts de clausura

El fermall final del festival Arrels el va posar el Grup de Ball de Torrent representant, al costat de Josep Aparisi ‘Apa’ i Eduard Navarro, La demanà, una escenificació de la tradicional demanada de mà. Així, amb un ambient festiu, la dansa, la història i la tradició van fer gaudir a tots els assistents que es van congregar el diumenge al matí en l’Auditori.

Fotos de Alessandro Lourenço

La regidora de Cultura, Susi Ferrer, que ha estat en tots els espectacles, ha reconegut a la Fundació Cultural Capella de Ministrers la gran faena realitzada al llarg d’aquesta setmana, “per la qualitat musical, artística i cultural que aporta a la nostra ciutat” i ha manifestat la seua intenció de continuar col·laborant amb el grup “per a consolidar aquest festival i convertir-lo en un referent cultural de la ciutat de Torrent”, que ja es troba integrat en la Xarxa de Festivals d’Espanya i compta amb el Segell Europeu de Qualitat 2019 – 2020 per l’Associació de Festivals Europeus. Ferrer ha volgut subratllar també “el gran èxit de participació rebut per part del públic” i ha agraït la participació del Grup de Ball de Torrent que “ha suposat una de les novetats més significatives d’aquesta edició, permetent que les associacions culturals de la ciutat comencen a formar part d’aquest festival per a promocionar i promoure de la mà la nostra cultura i el nostre patrimoni”.

La programació va donar el tret d’eixida el dimarts 4 de febrer en l’Auditori. Amb Carmelina i Tirant, concert didàctic oferit per Capella de Ministrers, el públic juvenil va tindre l’oportunitat de traslladar-se al Segle d’Or. Eixa mateixa vesprada les persones més majors de la ciutat també van poder gaudir del festival. El “cantaor” Josep Aparicio “Apa”, acompanyat de la música de Toni Porcar i Eduard Navarro, va omplir el Centre de Majors Santa Elena amb un concert social en el qual es van utilitzar instruments com la guitarra, la bandurria o algun instrument de vent com la dolçaina valenciana. En el Museu Comarcal, Germán Navarro va impartir, al mateix temps, la conferència El Mediterrani i la Ruta de la Seda, en la qual va abordar les rutes de l’Edat mitjana i el dialogue entre les civilitzacions d’Orient i Occident.

La música clàssica va protagonitzar el concert La seda il·lustrada en la vesprada del dimecres, sent el primer dels concerts celebrats en Antic Mercat, amb la participació de Carmina Sánchez, Carles Magraner i Robert Cases. El programa del concert va oferir àries italianes de Vicente Martín i Soler i un cicle de cançons de Mozart.

L’equador del festival va arribar a l’Antic Mercat amb la Festa Persa: Kereshmeh, desenvolupat pel músic iranià Kaveh Sarvarian i la ballarina madrilenya Patricia Álvarez.

El divendres, Una vetlada andalusina va oferir un repertori amb un alt de significat en les seues lletres i la seua música a càrrec de Yinnan Ensemble, conjunt de música andalusina basat en la ciutat de Granada i format per músics professionals d’origen marroquí i espanyol.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.