Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

El Festival Arrels arriba al seu equador amb èxit de participació
El Festival Arrels arriba al seu equador amb èxit de participació
,

El Festival Arrels arriba al seu equador amb èxit de participació

febrer 11, 2022

La fresca i genuïna música del grup Milo Ke Mandarini i el concert escolar de Capella de Ministres protagonitzen la segona jornada

El Festival Arrels arriba avui al seu equador, després d’interpretar-se ahir ‘Músiques del Mediterrani’, una obra influenciada pels cants d’arrel més ibèrica i les narracions sefardites a càrrec del grup Milo Ke Mandarini, que va fer les delícies del públic que es va congregar a les 20h en l’Antic Mercat.  Així, els espectadors van poder gaudir d’una actuació fresca i genuïna, inspirada en el fluir de l’aigua o el sabor de l’oli d’oliva -entre altres- i interpretada amb instruments vinguts des del  Mediterrani més oriental. Igualment, ahir al matí els alumnes i alumnes de Torrent  van poder gaudir del ‘Llibre dels Bèsties’, un concert escolar a càrrec de Capella de Ministres i la Companyia TransferMov, que traslladà la tradició i la música del Festival Arrels a l’Auditori. Un dia abans, el dimecres a les 20h, el Trio Botifarra va brindar al publique el concert ‘Cant d’Arrels’, que va donar el tret d’eixida a les actuacions del festival després de la conferència inaugural.

El viatge a través del Mediterrani continua avui, divendres, amb ‘Música dels Balcans’ de l’agrupació Etnótika, que oferirà un ampli i variat repertori de música ètnica i popular dels països balcànics, amb cants en les corresponents llengües i variants dialectals de la zona i  un gran nombre d’instruments regionals: com la gadulka (rabel), la tamburá (llaüt), el kaval i la floguiera (flautes obliqües) el nai (flauta de Pa), la tarambuka (tambor de copa), la dvoyanka (flauta doble), les gaites de Tràcia i els Rodopes i la guitarra i el baix.

El dissabte a les 20h serà el torn de l’Orquestra Andalusina de la Mediterrània i la seua obra ‘Batecs d’Al·Alandalus’, una peça musical que fusionarà Orient i el Mediterrani, transportant al públic a través del temps per a rememorar l’època de l’esplendor andalusina. Per a tancar aquesta cinquena edició, Capella de Ministres ens brindarà l’actuació ‘Mediterrània’ el diumenge a les 19h, que posarà el fermall d’or al festival reivindicant el Mediterrani com una manera de viure culturalment la música.

El Festival Arrels arriba al seu equador amb èxit de participació

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.