Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

El Consell Animal de Torrent aprova una partida pressupostària específica per al mètode CES en les colònies de gats de carrer

desembre 14, 2016

En una reunió mantinguda esta setmana s’han establit les pròximes línies de treball a seguir

El Consell Animal s’adherix a l’acord plenari de proposar Torrent com a ciutat refugi per a animals

Dimarts es va reunir en el consistori el Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals de Torrent per a tractar diversos temes i problemàtiques, l’objectiu principal del qual és millorar la qualitat de vida dels animals de la ciutat de Torrent i, per tant, el benestar de tota la ciutadania.

La regidora de Benestar Animal, Nadia Marín, i el regidor de Seguretat Ciutadana, José Antonio Castillejo, van formar part d’esta trobada juntament amb els altres membres del Consell, que afirmaren que es tractà d’una reunió fructífera quant a l’establiment de les línies de treball que se seguiran. El Consell, format per representants polítics, veïns i tècnics especialitzats del consistori, i que s’ha creat enguany, treballa per articular vies de participació social amb què dur a terme programes de protecció animal optimitzant els recursos i les prestacions de benestar animal.

Per això, el Consell va aprovar en primer lloc la dotació d’una partida pressupostària específica per a realitzar tasques del mètode CER (Captura, Esterilització i Retorn) a fi de controlar la reproducció de les colònies de gats de carrer de la ciutat.

En la mateixa línia, el Consell sol·licità a Alcaldia que continuaren transmetent a la Mancomunitat l’opció que la ciutat de Torrent siga la localització d’un refugi animal, una reivindicació de molts de temps dels veïns i veïnes de la ciutat i les associacions torrentines a favor dels animals, que es troba en l’actualitat en plena fase de negociació. D’esta forma, el Consell s’adherix a l’acord plenari de proposar la nostra localitat com a localització per a situar el refugi.

També es va informar de les mesures mampreses per la Delegació de Seguretat Ciutadana per a gestionar totes les actuacions que du a terme la Policia local de Torrent en coordinació amb la Regidoria de Benestar Animal. Un dels temes en els quals més es vol incidir és a millorar tots els protocols que tenen a veure amb esta gestió. Per això, fa uns mesos es va crear la Unitat de Protecció Animal (UPA) dotada d’un agent per cada tanda de la Policia, que fa uns dies s’ha complementat amb la creació del SEPROA, la unitat que s’encarregarà de coordinar totes estes actuacions sota la responsabilitat d’una agent especialitzada en esta matèria. L’objectiu fonamental és contribuir i col·laborar amb el servici d’arreplega animal perquè tot funcione en les millors condicions. Finalment, a fi de millorar la gestió dels expedients sancionadors d’este tipus d’actuacions s’han dotat també de més mitjans humans els departaments encarregats de donar-los curs.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.