Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

El Carnestoltes i la Cavalcada del Ninot, protagonistes de l’agenda del cap de setmana de Torrent
El Carnestoltes i la Cavalcada del Ninot, protagonistes de l’agenda del cap de setmana de Torrent
, ,

El Carnestoltes i la Cavalcada del Ninot, protagonistes de l’agenda del cap de setmana de Torrent

febrer 28, 2019

Les activitats falleres continuen amb l’acte de lliurament de recompenses de Fulles de Llorer i Brillants i la presentació de la revista El Granerer

Aquest cap de setmana, els torrentins i torrentines eixiran al carrer per a gaudir de les festivitats. En aquest sentit, l’Escola d’Adults de Torrent celebra la seua esperada festa de Carnestoltes. L’alumnat, disfressat i repartit en comparses, iniciarà la desfilada a les 20 h des de la plaça Sant Pasqual. Acompanyats d’una xaranga i, sobretot, precedits d’un espectacle de foc, de la mà de la Colla de Dimonis de Massalfassar, el grup recorrerà els carrers de la ciutat fins a arribar al centre cultural Vora Sequia. Per a posar punt final a la celebració del Carnestoltes es realitzarà un sopar i un ball amb orquestra.

El Carnestoltes i la Cavalcada del Ninot, protagonistes de l’agenda del cap de setmana de Torrent

Agenda fallera

El punt de partida de les activitats falleres d’aquesta finalitat de setmana arriba amb el lliurament de recompenses de Fulles de Llorer i Brillants, organitzat per Junta Local Fallera. L’esdeveniment, que tindrà lloc en la sala d’actes de la Caixa Rural, és una reconeixement a l’esforç, treball i dedicació dels fallers i falleres que durant tants anys treballen per les festes falleres i les seues comissions. El divendres a les 20.30 h.

Si la setmana passada els xiquets i xiquetes van ser els protagonistes de la cavalcada del Ninot Infantil, aquest cap de setmana serà els més majors de les 29 comissions falleres els encarregats de portar la sàtira, la crítica i el sentit de l’humor als carrers de Torrent. La cavalcada donarà inici el dissabte a les 19 h des de la font de les Granotes, recorrent l’avinguda al Vedat fins a arribar a la plaça Corts Valencianes, on estarà situada la tribuna amb les autoritats. La fallera major, Carmen Raga Ortí, al costat de la seua cort d’honor, seran les encarregades d’obrir la desfilada, acompanyades d’una banda de música.

Per a finalitzar el calendari faller, el diumenge a les 19.30 h tindrà lloc la presentació la revista més esperada en el món faller torrentí: El Granerer. La revista conté fotografies de les màximes representants de les festes de San José, així com les falleres majors i presidents de cada comissió. A més s’inclouen entrevistes, imatges dels monuments que es plantaran als carrers de la nostra ciutat i molt més. Durant l’acte també es realitzarà l’intercanvi de fotografies, una tradició per a les falleres majors de cada falla, que fan lliurament d’una imatge seua vestida de fallera a Carmen Raga i a Leyre Gallego, al mateix temps, que les dues protagonistes els regalen una foto pròpia.

Setmana de la dona

Sota el lema Les Dones canvien el món, l’Ajuntament de Torrent ha dissenyat una programació per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, 8 de març. Les activitats de la XXXIII Setmana de la dona comencen el dia 4, però aquest cap de setmana es realitzarà una activitat prèvia, el recital de poesia La comissió Nou d’octubre, de la mà de Cor d’escola de Gavina. El dissabte a les 18.30 h a casa de la dona.

Arts escèniques

Des del Auditori arriba una divertida comèdia que aprofundeix en el món de les famílies i qüestiona que és la “normalitat”. L’obra “Junts” sorprendrà el públic amb esdeveniments plens de tendresa i molt humor. El diumenge a les 11 h.

Programa infantil

D’igual manera que l’Escola d’Adults celebra el Carnestoltes, els xiquets i xiquetes no es perden aquesta festa i, de la mà del Centre Ambiental, arriben uns tallers per a dissenyar unes artístiques màscares. El dissabte i el diumenge a partir de les 11 h, els participants reutilitzaran diferents materials per a crear màscares mentre que aprenen algunes coses dels ocells més peculiars del planeta.

Per part seua, l’Hort de Trénor proposa una activitat també de reutilitzar materials, en aquest cas les *capsulas de café, amb les quals es faran divertits i creatius imants de nevera amb diferents animals o personatges. El diumenge a les 11 h.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.