Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’Ajuntament de Torrent millora la mobilitat de la ciutat amb nous sistemes intel·ligents
L’Ajuntament de Torrent millora la mobilitat de la ciutat amb nous sistemes intel·ligents
,

L’Ajuntament de Torrent millora la mobilitat de la ciutat amb nous sistemes intel·ligents

juny 20, 2024

Torrent instal·la 6 passos de vianants intel·ligents per a major seguretat viària, 126 places d’aparcament intel·ligents per a facilitar l’estacionament i 11 radars de control de velocitat per a reduir la sinistralitat.

Este projecte, està cofinançat per la Unió Europea en el context del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (NextGenerationEU)

L’Ajuntament de Torrent ha executat recentment un ambiciós contracte de gestió de la mobilitat que promet transformar les condicions de desplaçament dins del municipi. Este projecte, finançat per la Unió Europea en el context del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (NextGenerationEU), s’articula en tres grans eixos: el desplegament de passos de vianants intel·ligents, la instal·lació d’un sistema de smartparking i el muntatge de radars de control de velocitat.

La primera fase del projecte ha vist la instal·lació de sis nous passos de vianants intel·ligents, dissenyats per a millorar la seguretat dels vianants en creuar l’artèria principal de la ciutat, l’Avinguda al Vedat. Estos passos de vianants compten amb mecanismes de detecció de persones i un sistema de senyalització lluminosa que s’activa al pas dels vianants, augmentant així la seua visibilitat per als conductors. “La seguretat dels nostres ciutadans és una prioritat, i amb estos nous passos de vianants intel·ligents, garantim que els vianants siguen vistos amb suficient antelació, reduint el risc d’accidents,” ha comentat Sonia Roca, regidora de Mobilitat i Seguretat Ciutadana. Estos sistemes també permeten recopilar dades estadístiques sobre el flux de vianants, la qual cosa ajudarà a millorar la planificació urbana futura.

Quant a l’aparcament, l’Ajuntament ha configurat un total de 126 places d’aparcament intel·ligents (smartparking). Estes places són capaces de detectar el seu estat d’ocupació i reflectir esta informació en un sistema informàtic accessible per als ciutadans en temps real. Este sistema està dissenyat específicament per a abordar les problemàtiques de càrrega/descarrega i mobilitat reduïda. “Amb el sistema de smartparking, busquem facilitar el dia a dia dels nostres residents, permetent-los trobar aparcament de manera ràpida i eficient,” ha afegit Roca.

Per a millorar la seguretat del trànsit rodat, s’han desplegat 11 radars de control de velocitat amb una orientació educativa. Estos dispositius tenen com a objectiu reduir la velocitat dels vehicles, alertant als conductors quan excedixen els límits permesos.

Tots els sistemes implementats funcionen de manera sense fil, comunicant-se mitjançant tecnologies 4G/5G o radiofreqüència, la qual cosa ha minimitzat la necessitat d’obres públiques i ha permés una ràpida posada en marxa del projecte.

Amb estes innovacions, l’Ajuntament de Torrent demostra el seu compromís amb la millora contínua de la mobilitat i la seguretat viària a la ciutat, alineant-se amb els objectius de sostenibilitat i modernització promoguts per la Unió Europea.

L’Ajuntament de Torrent millora la mobilitat de la ciutat amb nous sistemes intel·ligents

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.