Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

L’Ajuntament de Torrent fomenta l’ocupació

gener 19, 2017

El consistori va augmentar els llocs de treball durant l’exercici anterior gràcies a la Borsa d’Ocupació Social, a les subvencions i al Programa d’Ocupació Conjunta de les Administracions Públiques, que han fet possible 151 noves contractacions

El nombre de persones aturades en el municipi ha disminuït en el 2016 un 10% respecte de l’any 2015

El consistori oferix cursos formatius i de suport professional per a incrementar les possibilitats de trobar treball a través d’IDEA’T

L’Ajuntament de Torrent, en el seu compromís social amb la recerca d’ocupació ha potenciat al llarg de l’any 2016 diferents accions, subvencions i borses de treball per als veïns i veïnes de la localitat. En total, el consistori ha dut a terme 151 contractacions directes, de les quals 40 pertanyen a la Borsa d’Ocupació Social creada per a contractar aturats, així com les subvencions i els contractes creats pel Pla d’Ocupació Conjunta de les Administracions Públiques. El regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos ha indicat que “és una satisfacció que baixe la desocupació i des de l’Ajuntament continuarem reballant per a la creació de llocs de treball i oferirem també als veïns i veïnes la formació necessària”.

Les xifres de desocupació han minvat significativament en la ciutat de Torrent durant l’any 2016. La localitat ha registrat més de 13.800 contractacions, un 9,8% més respecte del 2015, així s’han generat un total de 1.611 contractes indefinits i 12.199 contractes temporals. Xifres aconseguides gràcies a les iniciatives per a fomentar l’ocupació que s’han engegat des del consistori com la Borsa d’Ocupació Social, programes d’ocupació o contractacions de l’empresa municipal IDEA’T, entre altres programes i subvencions.

Des d’inicis de l’any, el nombre de persones aturades s’ha anat reduint tots els mesos progressivament, passant de 9.257 persones aturades al gener a 8.243 al desembre. Esta diferència d’una mica més de 1.000 persones suposa una disminució del 10%, la qual cosa denota un canvi de tendència molt notable en el mercat laboral que continua millorant cada mes i que aposta per dades esperançadores per al 2017.

Segons dades del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF), el nombre de treballadors aturats que provenen del sector de la construcció és el que més ha disminuït durant el 2016, en concret un 21% respecte del 2015. Per edats, la millora s’ha notat principalment en la franja d’edat d’entre 25 i 44 anys amb una disminució d’un 15% pel que fa a 2015, i en aturats menors de 25 anys amb una diferència de 18% menys que en el 2015.
En suma, un increment notable del nombre d’empleats de la localitat que millora des de fa uns anys les dades de desocupació en la ciutat i que fa que Torrent afrontee 2017 amb dades molt positives. Tot açò, es veu reflectit en un augment de la taxa d’afiliació a la Seguretat Social, ja que s’han dut a terme més de 13.800 contractacions, un augment del 11% respecte de l’any 2015.

Formació i foment de l’ocupació per als habitants de Torrent

Amb l’objectiu d’oferir les eines clau en la recerca d’ocupació, des de l’empresa municipal IDEA’T s’oferixen al llarg de l’any cursos formatius i de suport professional per a incrementar les possibilitats de trobar treball. En el 2016, un total de 445 persones han rebut formació en cursos, tallers i seminaris organitzats per l’empresa i 155 emprenedors han rebut assessorament, dels quals 37 van iniciar la seua activitat econòmica l’any passat i 34 continuen amb el seguiment per a iniciar les seues idees de negoci.
Activitats que es fan de manera contínua al llarg de l’any i que estan disponibles per a totes les persones interessades. El primer trimestre de 2017 comença amb una àmplia oferta de cursos com ara de Community Manager, Taller de Competències Digitals, Espai per a la recerca d’ocupació, Manipulador d’Aliments i Operador de Carretons Elevadors. Tots els cursos poden consultar-se en el telèfon 961111868 o en les oficines d’IDEA’T en el carrer de València, número 42.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.