Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Demà comença el Rockejat més “participatiu i econòmic” de la història de Torrent

juliol 21, 2017
Amb més d’una desena d’actuacions entre el 21 i 22 de juliol, el festival afronta esta nova edició amb un dels cartells més esperats
Reincidentes i Porretas, caps de cartell del Rockejat 2017
L’Àgora de Parc Central acollirà les dos jornades de música en directe que reuniran una gran multitud de jóvens de diferents enclavaments de la Comunitat
Demà les portes de l’Àgora de Parc Central s’obriran per a l’inici del Rockejat “més participatiu i econòmic” de la història de la nostra ciutat, com ha indicat el regidor d’Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa. El festival, que enguany és debades per als assistents, torna a complir els objectius marcats des de la Delegació de Festes: reduir la partida pressupostària destinada a la producció sense perdre qualitat musical en el cartell i donar l’oportunitat als grups locals de ser partícips i organitzadors del Rockejat.
Al llarg de l’any, les bandes locals han dissenyat el model de concert – grups, horaris, temes per banda i ordre d’actuació- sobre la base de les diferents propostes oferides des de la regidoria segons la disponibilitat dels grups escollits en estes dates. Així, s’ha dissenyat un festival col·laboratiu creat pels jóvens músics de la ciutat i adaptat als gustos musicals del públic del Rockejat.
S’espera que milers de joves acudisquen durant les dos jornades a gaudir dels seus grups favorits de rock, reggae, pop-rock, punk i mestissatge, que despunten en el panorama nacional.
Des de Sevilla arriba el dia 21 de juliol el cap de cartell, Reincidentes, un grup de música rock i punk que està en actiu des de 1987, oferint concerts per tot el panorama nacional i internacional. A Reincidentes els acompanyarà en esta jornada musical, els valencians Els de Marras, Sva-Ters i Arzua25 i des d’Itàlia vindrà Train To Roots a oferir-nos un dels concerts de reggae i ska més esperats.
La segona jornada de concerts rebrà Porretas, un grup del barri madrileny de Hortalezas que es defineix com “l’esperit d’una cultura de barri que troba en la música el millor o quasi únic vehicle d’expressió pròpia”. Este consolidat grup està en actiu des de 1985 i és un dels més esperats d’esta edició. Porretas compartirà escenari amb els grups valencians Els Benito, Mafalda, Desconcert, The Third Grade i Tonirito Leré i la Bona Band.
El regidor Alfred Costa afirma que “en esta edició mantenim les actuacions de grups de la ciutat i els oferim un espai amb les condicions tècniques adequades per a celebrar dos jornades musicals de pop-rock i de DJ, a més de celebrar una altra edició del Rapejat, novetat de l’any passat i que va tenir molt bon acolliment entre el públic, amb la presència de Kinky Boy i Big Fish”.
La novetat d’esta edició és la celebració de la Gastrofira, un espai alternatiu amb música, monòlegs, microteatre i animació infantil que tindrà lloc en les mateixes instal·lacions de Parc Central fins al dia 30 de juliol. Esta fira gastronòmica s’inaugurarà demà a les 19.00h.
El Rockejat 2017, es reduïx de quatre jornades musicals a dos respecte l’any passat, per a donar resposta a les peticions veïnals de conciliació del descans dels residents de la zona amb les activitats lúdiques de les festes patronals.
A més, amb l’objectiu d’adaptar-se a l’actual realitat pressupostària, per primera vegada en la història, el Rockejat té un cost zero, ja que esta edició té el pressupost més baix de la celebració del festival, perquè des del consistori només s’assumix la contractació dels artistes sense suposar un increment per al pressupost total de festes.
Milers de jóvens ja esperen amb ganes els pròxims dies 21 i 22 de juliol, on vibraran al compàs de la millor música en l’Àgora de Parc Central.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.