Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Degustacions i demostracions per Sant Blai a Torrent

febrer 2, 2017

L’Ajuntament de Torrent montarà un estand on es faran demostracions amb la cassola de Sant Blai, gaiatos, i santblaiets

Dins d’una de les setmanes més actives del calendari festiu de la ciutat de Torrent trobem el dia de Sant Blai. Una de les festivitats més emblemàtiques del municipi torrentí que congrega cada any milers de persones al carrer de Ramón y Cajal en la coneguda Fira de Sant Blai.

Entre les novetats d’enguany podrem trobar un estand que l’Ajuntament de Torrent junt amb l’empresa municipal IDEA’T montarà per a l’ocasió, amb demostracions i degustacions de la cassola de Sant Blai, gaiatos i santblaiets. Durant el matí a l’entrada del carrer Ramón y Cajal, front a l’Ajuntament, coneixerem el procés d’elaboració dels plats més típics de Sant Blai a Torrent, els quals després podrem adquirir tant als forns i restaurants de la ciutat com a la caseta de les dones de la confraria de Sant Blai, a les portes de la parròquia de Sant Lluis Bertran, únic lloc on podrem comprar els coneguts santblaiets.

El regidor de l’àrea d’Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa, ha volgut possar en valor la implicació tant d’hostalers i forners com de les dones de la confraria de Sant Blai. “De la mà de aquelles persones que tota la vida han elaborat eixes receptes tenim l’ocasió de conéixer el procès d’elaboració més tradicional. A més hostalers i forners torrentins van a poder promocionar els seus productes amb la degustació que oferiran a tot el públic en el mateix estand.” Es tracta d’un espai obert a tots els públics i ofereix “una bona oportunitat per donar a conéixer a totes les generacions la nostra gastronomia com a part de la cultura de la ciutat” remarca Alfred Costa.

A més de la demostració en directe, s’habilitarà una pantalla on de manera continuada apareixeran els processos complets d’elaboració de gaiatos i cassola de Sant Blai fets per hostalers i forners locals així com els santblaiets per les dones de la confraria.

Paral•lelament, els clavaris i clavariesses de Sant Blai eixiran en cercavila des de la parròquia de l’Assumpció a les 11.30 h fins a la parròquia de Sant Lluis Bertran on es celebrarà la missa major. Ja de vesprada la processó portarà amb solemnitat a Sant Blai pels carrers del voltant del Ramón y Cajal. Ja de vesprada la solemne processó tancarà els actes en honor al sant.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.