Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’Arxiu Municipal de Torrent treballa en la digitalització de 25 mil pàgines de documentació històrica
L’Arxiu Municipal de Torrent treballa en la digitalització de 25 mil pàgines de documentació històrica

L’Arxiu Municipal de Torrent treballa en la digitalització de 25 mil pàgines de documentació històrica

agost 23, 2023
Aquests documents inclouen Capbreves dels segles XVI a XVIII, Actes de Ple i alguns BIM dels anys 60 i 70

L’Arxiu Municipal de Torrent treballa en un nou projecte de digitalització de documentació històrica amb l’empresa especialitzada Archiplus. Aquest procés consta de diverses fases, la primera d’elles en execució durant aquest any i consistent en la digitalització d’al voltant de 25.000 pàgines de documentació històrica, que sumen un total de 44 documents.


En el meticulós treball de digitalització està previst incloure documents històrics de l’Arxiu Municipal com els Capbreves d’entre 1567 a 1784. Aquests censos enfitéutics són propis de la zona del Mediterrani i constitueixen una font documental en la qual es descrivia el repartiment de béns del senyoriu amb dades com la ubicació, la superfície, el tipus de cultiu o les obligacions tributàries. Hi ha alguns escrits en llatí, en valencià antic i també castellà.


Encara que no daten de dates tan llunyanes, en aquesta fase també es procedirà a la digitalització d’una altra documentació de gran valor històric per a la capital de l’Horta Sud com són les Actes del Ple que comprenen el període entre 1960 i 1972. De la mateixa manera, està previst l’escaneig dels exemplars del Butlletí d’Informació Municipal (BIM) de 1962 a 1972.


Cal assenyalar que tot aquest procés no suposarà cap cost a l’Ajuntament de Torrent, perquè el projecte està subvencionat en complir amb tots els requisits marcats en les Ajudes per a la digitalització i la restauració de la documentació històrica i la millora de les instal·lacions dels arxius municipals de la Comunitat Valenciana.


L’objectiu d’aquest projecte de digitalització és doble, d’una banda, permet millorar la preservació de la documentació i, d’altra banda, la posada a la disposició del públic facilitant així el coneixement de la història i del patrimoni documental de Torrent. En breu es donaran més detalls de les activitats que està organitzant per a això l’Arxiu Municipal de Torrent.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.