Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

800 alumnes de 19 col·legis de Torrent participen en la primera edició de “Torrent: la història de la meua ciutat”
800 alumnes de 19 col·legis de Torrent participen en la primera edició de “Torrent: la història de la meua ciutat”
, , ,

800 alumnes de 19 col·legis de Torrent participen en la primera edició de “Torrent: la història de la meua ciutat”

juny 20, 2024

37 classes de 5é i 6é de Primària coneixen millor la història de Torrent en la primera edició d’esta iniciativa de la regidoria de Cultura

L’Ajuntament repartix 914 exemplars del llibre Betlem Petrie i el Misteri de la Torre

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torrent, amb la col·laboració de Natura i Cultura Servicis Ambientals SL, celebra el rotund èxit del projecte educatiu “Torrent: la història de la meua ciutat” durant el curs 2023-24. Esta iniciativa, dissenyada per a acostar la història i el patrimoni local als estudiants, ha comptat amb un gran acolliment per part de la comunitat educativa, involucrant a la majoria dels centres escolars de la ciutat.

El projecte ha aconseguit aconseguir els seus objectius amb escreix, fomentant el coneixement i la valoració del patrimoni cultural entre els més joves. Prop de 800 alumnes de 37 classes pertanyents a 19 centres educatius de Torrent i en 36 jornades, han participat en les activitats, principalment de 5é de primària, encara que alguns centres també han inclòs a alumnat de 6é.

“Estem molt satisfets amb els resultats del projecte ‘Torrent: la història de la meua ciutat’. L’alta participació i les valoracions positives tant de l’alumnat com del professorat ens animen a seguir avant amb esta iniciativa en els pròxims cursos. És fonamental que els nostres xiquets i xiquetes coneguen i aprecien la rica història i el patrimoni de Torrent, i este projecte és una ferramenta valuosa per a això.” ha assenyalat el regidor de Cultura, Aitor Sánchez.

El projecte s’ha desenvolupat al llarg del curs escolar, amb la distribució de 914 exemplars del llibre “Betlem Petrie i el Misteri de la Torre” entre els centres educatius participants. La lectura del llibre s’ha complementat amb visites guiades al centre històric de Torrent, incloent-hi la Torre, la Plaça dels Fonts, el Carrer Cervantes i l’Església de l’Assumpció. Les visites, dissenyades de manera interactiva i educativa, han permés als alumnes conéixer de manera lúdica i participativa els llocs emblemàtics de la seua ciutat.

La iniciativa ha sigut valorada molt positivament pels docents, els qui han destacat la seua contribució a l’aprenentatge de l’alumnat i al foment de la identitat torrentina. S’han arreplegat alguns suggeriments per a futures edicions, com la possibilitat de visitar la totalitat de la Torre una vegada finalitzades les obres previstes per l’Ajuntament, iniciar el projecte al setembre per a una millor programació, evitar les visites els divendres per la presència del mercat, i incentivar l’ús de la web de l’editorial per a complementar la lectura amb activitats addicionals.

El Regidor de Cultura, Aitor Sánchez ha assenyalat que es continuarà i millorar la iniciativa en els pròxims cursos escolars. L’objectiu és que cada vegada siguen més els estudiants que es beneficien d’este programa educatiu i enriquidor, fomentant el coneixement i l’estima per la història i el patrimoni de Torrent.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.