Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Comunicat dels CEIP de Torrent

juliol 5, 2017

Arran de la polèmica generada pel resultat del període d’admissió i de les diferents faltes de respecte a determinats centres públics de la localitat, la junta de directors i directores de l’Escola Pública de Torrent volem condemnar les nombroses acusacions injustificades i els profusos atacs que diferents centres educatius han rebut sense causa.

El període d’admissió està regulat anualment per la legislació que l’administració competent en matèria educativa publica en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i que, d’acord amb les nostres funcions i obligacions, hem de fer complir amb total objectivitat. Per este motiu, defensem i enaltim el treball realitzat per cadascun dels centres educatius de la localitat que estrictament hem complit les directrius marcades per la Conselleria d’Educació.

Igualment, volem destacar el treball que la Delegació d’Educació de la localitat ha dut a terme. Igual que els centres educatius, la Regidoria d’Educació ha seguit les indicacions que la normativa marca i ha complit els terminis establits.

Ítaca és la plataforma electrònica educativa que la Conselleria posa al servei dels centres per a la seua administració i organització. Si la plataforma ha fallat, aquesta casuística no està vinculada a la nostra labor; és totalment aliena a les nostres competències.
La localitat té uns centres educatius amb una trajectòria envejable que aposten diàriament per una innovació educativa que faça del nostre alumnat ciutadans competents. Apostem per una bona educació, invertim en qualitat i treballem pels nostres alumnes i per als nostres alumnes.

Després de les diferents farses i acusacions, les quals valorem com a denigrants, immorals i intolerables, exigim una rectificació, ja que hem patit un atac a l’honor i la dignitat de l’Escola Pública de Torrent que no havia ocorregut mai.

Les acusacions estan basades en xerrameques i no estan contrastades, i han danyat la imatge dels centres als quals se’ls ha desacreditat d’una forma injusta.

Volem manifestar que l’acció policial es limita en els centres a diferents actuacions educatives, com ara xarrades o simulacres d’emergència.

Des de la Junta de Directors i Directores volem desmentir que les nostres famílies porten controladors policials; acusació que cataloguem com deshonrosa i calumniosa.

No som moneda de canvi. Ens sentim molt orgullosos del nostre alumnat i de les seues famílies, per la qual cosa no tenim la necessitat de “sanejar”, perquè tenim famílies i xiquets extraordinaris.

En els nostres principis educatius no té cabuda el terme “gent normal” o “gent anormal”, expressió que definim com a xenòfoba i que atempta contra la dignitat i moral de la societat torrentina.

Als centres educatius rebem PERSONES que cerquen el millor dels ensenyaments, i no tenim ni pensem tenir cap criteri per a seleccionar o rebutjar persones, ja que açò seria anticonstitucional i aniria contra la Declaració Universal dels Drets Humans.

Vetllem per una educació de qualitat que dispose de tot el millor per a tenir un ensenyament competitiu; ens sentim orgullosos de la diversitat que tenim. La diversitat és un fet, una realitat, en l’escola, en la vida. Tots som diferents. L’escola capaç d’atendre la diversitat és l’escola capaç d’atendre la realitat del seu alumnat, és l’escola que respon adequadament a les diverses necessitats i capacitats dels seus alumnes i els ajuda, per tant, a progressar. Atendre la diversitat escolar suposa valorar i acollir cada alumne per ser qui és, sense cap tipus de discriminació per raó de sexe, procedència, raça, nivell social, superdotació o discapacitat, en el marc de respecte als drets humans fonamentals. Estem convençuts que aquest és el camí cap a una escola, una educació, equitativa i de qualitat.

Per totes aquestes raons; perquè ens sentim enormement entristits pels fets esdevinguts; perquè s’ha danyat l’honor i la dignitat de l’Escola Pública, i sobretot pels nostres alumnes i famílies, exigim respecte per a tota la comunitat educativa i que es publique íntegrament aquest manifest per a fer conéixer la veracitat dels fets i com a resposta per a desmuntar els atacs injustificats i malintencionats.

Ens agrada com som i seguirem defensant una educació pública, de qualitat i de tots i per a tots.

Torrent, 29 de juny de 2017

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.