Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Comencen els treballs de control de plagues de panderoles, rates i mosquit tigre
Comencen els treballs de control de plagues de panderoles, rates i mosquit tigre
,

Comencen els treballs de control de plagues de panderoles, rates i mosquit tigre

abril 13, 2018

Els equips de treball recorren cada dia les zones de control per a elaborar un mapa que facilite les actuacions

El control de mosquits es du a terme en col·lectors pluvials i zones inundables i s’intensifica després de períodes de fortes pluges

Des de principis del mes de març s’estan duent a terme treballs preventius de control i eliminació de plagues de rosegadors, panderoles i mosquits en diferents parts de la ciutat, així com en la xarxa de sanejament públic i altres canalitzacions. “Els treballs s’han avançat a l’arribada de la calor, moment de major proliferació de les plagues, i continuaran en les pròximes setmanes fins a completar tot el municipi”, explica la regidora de Sanitat, Encarna Lerma Besó.

En el cas de la desratització, les accions per a atacar i destruir les rates i ratolins es completen amb un altre tipus d’actuacions, com ara el control d’abocadors il·legals, la recollida diària de fem i la presència de prou contenidors. També es taparan esquerdes i forats en jardins, cases abandonades, etc. En qualsevol cas, en el 99 % de les ocasions en què les rates ocasionen molèsties en l’entorn urbà, s’hi accedix des de la xarxa del clavegueram fins a la zona on es produïx el problema.

Campanya del mosquit tigre
Per al control de mosquits es duen a terme treballs en col·lectors pluvials i zones inundables, especialment. A més, després de períodes de fortes pluges s’intensificaran les inspeccions en els focus catalogats. D’altra banda, en l’últim rebut d’Aigües de l’Horta s’han publicat consells per a evitar-ne la proliferació, com ja es féu l’any passat, i en unes setmanes s’iniciarà una campanya en xarxes socials que es complementarà amb l’elaboració de fullets informatius.

Comencen els treballs de control de plagues de panderoles, rates i mosquit tigre

En els tres casos, s’establixen rutes diàries de treball per a canalitzar l’activitat dels equips de treball, formats per dos persones. Durant les intervencions es pren nota dels punts on hi ha una major presència d’insectes i animals per a elaborar un registre en forma de mapa sobre el qual plantejar el calendari d’aplicacions de manteniment a fi de mantindre la població en nivells acceptables. “El municipi s’ha dividit en 11 zones amb els corresponents sectors i àrees de treballs. Esta divisió ajudarà a planificar les jornades de treball de camp i posteriorment a obtindre informació sobre el grau d’infestació de cada zona”, matisa Encarna Lerma Besó.

Els treballs periòdics tenen lloc en els mesos de març i abril, juny i juliol i octubre i novembre. Entre desembre i febrer, es duen a terme inspeccions dos dies per mes en les zones conflictives, com ara parcs i avingudes amb palmeres i oliveres, zones properes a supermercats, perímetre dels mercats i mercats ambulants municipals, etc., així com tots els tractaments conjunturals necessaris segons les demandes ciutadanes amb inspecció prèvia.

 

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.