Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Comença la catorzena edició del Voluntariat pel valencià de Torrent
Comença la catorzena edició del Voluntariat pel valencià de Torrent
, ,

Comença la catorzena edició del Voluntariat pel valencià de Torrent

novembre 8, 2018

La iniciativa posa en contacte persones que parlen valencià amb persones que volen aprendre la llengua pròpia

El Voluntariat pel valencià de Torrent inaugurà ahir la catorzena edició amb un acte en l’andana del Museu Comarcal de l’Horta Sud. Les parelles lingüístiques es reuniren per a començar un nou any d’aprenentatge compartit de la llengua pròpia i ho feren amb l’actuació del contacontes Vicent Cortés.

A més en esta primera reunió on es presentaren les noves parelles lingüístiques i es repartí material de suport per a les converses, es projectà un vídeo elaborat pel Departament de Comunicació de l’Ajuntament de Torrent amb la col·laboració de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià del consistori. El vídeo recull testimonis de dos parelles lingüístiques que conten la seua experiència amb el voluntariat, les motivacions per a participar-hi i també fan balanç del que els suposa formar part d’esta iniciativa. El vídeo es pot vore en la pàgina oficial de l’Ajuntament de Torrent en la xarxa social Facebook i en Youtube, en el canal del consistori: https://www.youtube.com/watch?v=2Wm4RSnJXak

El coordinador del Voluntariat d’Escola Valenciana, Vicent Font, recordà el funcionament del voluntariat lingüístic, que posa en contacte persones que saben valencià amb persones que volen aprendre’l i destinen part del seu temps lliure a esta finalitat. Des de la posada en marxa d’esta proposta a Torrent, que es remunta a l’any 2005, entre 30 i 40 parelles lingüístiques han treballat juntes cada any per a aprendre a parlar valencià i així, augmentar l’ús social de la nostra llengua.

Des de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, la tècnica, Anna Gascó, explicà que el Voluntariat està obert sempre a la participació de qualsevol persona amb desig d’aprendre valencià o ajudar una altra persona a conéixer i millorar el seu valencià. En qualsevol moment, els interessats a participar en el voluntariat lingüístic poden posar-se en contacte amb l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià a través del correu electrònic usvalencia@torrent.es. Per la seua banda, la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística destacà “la responsabilitat, l’obligació i el compromís que té l’Ajuntament de Torrent per iniciatives d’estes característiques que són una clara aposta per a promoure l’ús del valencià a la ciutat”.

La ciutat de Torrent va ser de les primeres ciutats que se sumà a esta iniciativa d’Escola Valenciana.

Comença la catorzena edició del Voluntariat pel valencià de Torrent

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.