Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Cap de setmana històric a Torrent
Cap de setmana històric a Torrent
, , , ,

Cap de setmana històric a Torrent

abril 4, 2019

Torrent Històrica omplirà la ciutat de literatura, cinema, teatre i recreacions històriques

El Pregó donarà el tret d’eixida a la Setmana Santa de 2019

Torrent es converteix aquest cap de setmana en el punt de trobada de prestigiosos autors de novel·la històrica amb Torrent Històrica; el primer festival cultural format entorn de la literatura de gènere històric que s’organitza en la Comunitat Valenciana. Amb el propòsit d’entretindre, fer gaudir i agusar l’interés pel coneixement, el programa inclou literatura, cinema, teatre i recreacions històriques. L’Antic Mercat acollirà el divendres a partir de les 19 h a grans del gènere com Gisbert Haefs, Antonio Penadés, David B. Gil, Emma Lira, Antonio Garrit i Santiago Álvarez. El punt final de la vesprada el posarà la pel·lícula Dunquerke, un film que ens situarà l’any 1940, en plena 2a Guerra Mundial. A les 22.30 h a l’Aula CAM.

El matí del dissabte començarà amb un joc de batalles històriques amb miniatures i jocs d’estratègia de taula; unes activitats obertes a públics de totes les edats. En L’Espai a partir de les 10 h. La programació continua amb Gisbert Haefs i Sebastián Roa Jesús Maeso de la Torre que, a la biblioteca de l’edifici Metre, oferiran una interessant xarrada en un entorn on els llibres són els protagonistes.

A la vesprada, a partir de les 19 h, l’Antic Mercat torna a convertir-se en l’escenari de Torrent Històrica. En aquesta ocasió, José Luis Corral, Jesús Maeso, Alejandro Corral, Kate Mosse i Alejandro Noguera parlaran de les seues experiències i obres literàries. En acabar, l’Aula CAM emetrà la pel·lícula Elisabeth, que relata els primers anys del regnat d’Isabel I d’Anglaterra.

Cap de setmana històric a Torrent

Torrent Històrica s’acomiadarà el diumenge, però el farà amb una gran festa. Les activitats, dirigides a totes les edats, consistiran en contacontes, jocs, recreacions històriques, menjar, música en directe, llibres i molt més. En la plaça Major d’11 a 14 h. I a les 19 h, el cicle de cinema tancarà la programació amb la pel·lícula Amadeus, que conta la vida de Wolfgang Amadeus Mozart narrada per Antonio Salieri, l’antagonista del film.

Setmana Santa

Els torrentins i torrentines calfen motors per a celebrar la Setmana Santa i, per aquest motiu, el diumenge se celebrarà el tradicional Pregó, donant el tret d’eixida a aquestes festivitats que estan declarades Festa d’Interés Turístic Autonòmic des de l’any 2009. Maria Silla Mora, acompanyada de les seues cambreres, rebrà els símbols del càrrec de reina de la Trobada i Ángel de la Resurrecció. A les 12 h en la parròquia de Monte-Sión.

Teatre i música

La XXII Mostra de Teatre Escolar baixa el teló aquest cap de setmana, després d’uns mesos d’una programació que ha tractat el simbolisme d’uns personatges shakesperians, clàssics i eterns. Quinze grups formats per milers de xiquets i xiquetes, adolescents, joves o adults, han participat en aquesta edició, l’acte de la qual de clausura serà el dissabte a les 11.30 h en el teatre Llar Antoniana.

D’altra banda, la Banda Simfònica del Cercle Catòlic organitza el concert per a Banda i Solistes; un esdeveniment musical que tindrà lloc el diumenge a les 19 h a l’Auditori.

Activitats infantils

Què és la piràmide d’alimentació? Una resposta que coneixeran els xiquets i xiquetes en participar en el taller “soc el que menja”. El Centre Ambiental ha preparat aquest taller d’alimentació sana i sostenible el dissabte i diumenge a partir de les 11 h.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.