Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Visita al CAS del Cercle Catòlic i a la Fundació Hogares de San Martín de Porres
Visita al CAS del Cercle Catòlic i a la Fundació Hogares de San Martín de Porres
, , ,

Visita al CAS del Cercle Catòlic i a la Fundació Hogares de San Martín de Porres

febrer 28, 2024

El Secretari Autonòmic de Família i Servicis Socials, al costat del Director General d’Inclusió i Cooperació, han visitat tots dos centres amb l’Alcaldessa de Torrent

L’Alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado ha rebut este matí a Ignacio Grande, Secretari autonòmic de Família i Servicis Socials i a Pedro Carceller, Director general d’Inclusió i Cooperació al Desenvolupament, que, al costat del Regidor de Servicis Socials, Arturo García, han visitat el Centre d’Acció Social (CAS) del Cercle Catòlic i a la Fundació Llars de Sant Martí de Porres.

Tots dos representant a la Vicepresidenta Segona i Consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, han pogut conéixer millor la labor social que tots dos centres realitzen a Torrent.

El CAS del Cercle Catòlic té com a principal objectiu atendre persones en risc de vulnerabilitat i exclusió social, tractant d’oferir-los, tant a nivell personal com familiar, una orientació i atenció personalitzada, especialitzada i integral, que els permeta millorar la seua inserció social i el seu ajust personal.

Per a poder dur a terme este objectiu es realitzen diferents activitats: acolliment, classes de castellà per a adults, cursos de formació, tallers, assessoria jurídica en matèria d’estrangeria, informació i orientació general, acompanyament, habitatges solidaris, reforç escolar per a menors, colònies urbanes, atenció psicològica, etc. Tot això es realitza a través de diversos programes, com el DAI (Dispositiu d’Atenció a l’Immigrant), Programa APARENÇA, Programa Caixa proinfància…

Tots els programes i activitats es duen a terme gràcies a l’entitat Cercle Catòlic de Torrent, i al cofinançament per part de la Fundació La Caixa, Fundació Banc Sabadell, Ajuntament de Torrent i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge.

La Fundació Llars Sant Martí de Porres i Santa Rosa de Lima va nàixer a Torrent l’any 1997 amb l’impuls del dominic P. Gerardo Sánchez, que somiava amb arribar a poder oferir una llar per a aquells transeünts crònics que mancaven d’un sostre sota el qual descansar, com ell deia “perquè Jesús no dorma al carrer”.

Des del seu origen la Fundació compta amb el suport i col·laboració de la Comunitat dels Pares Dominics i la Fraternitat de Seglars Dominics, del Vedat de Torrent. En tot este temps ha anat ampliant les llars en els quals atenen dones en situacions d’exclusió social i vulnerabilitat, com en l’últim habitatge Sant Catalina de Siena, oberta el mes de juliol passat.

En les Llars es poden recuperar hàbits, intimitat i un tracte més pròxim on els acollits recuperen la confiança en si mateixos i en el seu entorn, valoren la seua autoestima i poden créixer a nivell personal i social; també se’ls oferix l’oportunitat de sentir-se útils i realitzats mitjançant el treball manual en el taller habilitat per a això. En tots estos anys, han anat ampliant els habitatges que acullen a persones sense sostre de la ciutat de Torrent i l’any 2013, van ser mereixedors del Premi Carta de Poblament en la modalitat de Societat i Concòrdia.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.