Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, , ,

El nou centre social de Torrent portarà el nom d’Encarna Borràs

març 22, 2024

Borràs va ser la primera treballadora social de l’ajuntament de Torrent i va impulsar la creació dels servicis socials de la població

La Junta de Govern Local ha aprovat la denominació del nou centre social de Germanies com “Centre Social Encarna Borràs Aragó. Treballadora Social”, com a homenatge a la figura de qui va crear i va impulsar els servicis socials a l’Ajuntament de Torrent. Amb este nomenament, l’equip de govern reconeix la labor d’Encarna Borràs en uns anys en què els servicis socials no existien dins de les administracions locals.

L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, li va comunicar personalment esta decisió, que Borràs va rebre amb moltíssima alegria, al mateix temps que destacava “que no ho mereixia, i que és molt més el que ella li ha d’agrair a Torrent”.

L’alcaldessa ha afirmat que “Encarna ha sigut i continua sent un referent en els servicis socials. La seua labor i la seua carrera han sigut exemples de servici als altres i un model a seguir per punts i tants professionals que han vingut darrere”. A més, ha assenyalat que, amb este reconeixement, “es reconeix no sols la trajectòria, el treball i la passió d’Encarna, sinó també el paper que el treball social té hui dia en la nostra població”.

Borràs va ser la primera treballadora social contractada per l’ajuntament i ràpidament va posar en marxa els centres socials d’atenció a les diferents necessitats dels barris creant i coordinant equips interdisciplinaris i activant aliances i col·laboracions amb altres entitats socials de la ciutat.

Ella va contribuir de manera important a l’erradicació del barraquisme, treballant per reubicar en habitatges dignes a les famílies dels barris Zorrilla o La Manxa, en els anys huitanta i noranta. El seu lideratge la va portar a ampliar els equips amb les figures professionals necessàries, a les quals va ensenyar un model de treball centrat en les persones i les seues necessitats. En els seus últims anys de carrera es va dedicar a l’atenció de les dones víctimes de violència de gènere a la casa de la Dona, fins a la seua jubilació en 2012.

La figura d’Encarna és hui àmpliament reconeguda per tots els professionals, no sols dels servicis socials municipals, sinó de tota la Comunitat Valenciana, a més de per els col·lectius i entitats amb els quals va col·laborar durant els anys que va estar al capdavant del departament. Tal és així que va rebre l’any 2000 el premi a la Dona Atenea que anualment concedix l’Ajuntament de Torrent amb motiu del 8 de Març.

El personal dels servicis socials de Torrent, de qui va partir esta iniciativa, destaquen que este reconeixement “servix per a posar en valor tot el treball que en anys molt durs es va realitzar i amb ell a totes les persones que la van acompanyar i que ara com ara són garants de l’exercici dels drets de moltes persones. A més, servix per a reconéixer el treball social i per a posar en valor la figura d’una dona essencial”.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.