Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Azucena Guimerá Palop és nomenada com a Reina de l’Encontre de la Setmana Santa de Torrent
Azucena Guimerá Palop és nomenada com a Reina de l’Encontre de la Setmana Santa de Torrent
,

Azucena Guimerá Palop és nomenada com a Reina de l’Encontre de la Setmana Santa de Torrent

gener 21, 2020

L’Àngel de la Resurrecció va estar acompanyada de les seues cambreres, Inés Palop Serrano i Teresa Martí Romero, a més del Germà Major Suprem, José Maria Palop Medina, que és el seu avi

L’Auditori es va vestir de gala dissabte passat per a nomenar públicament a Azucena Guimerá Palop com a Reina de l’Encontre i Ángel de la Resurrecció 2020 de la Setmana Santa de Torrent. Un acte emotiu en el qual la protagonista va estar acampanada de les seues cambreres, Teresa Martí Romero i Inés Palop Serrano, així com de familiars, amics i confrares de les germandats de Torrent i els de la seua pròpia germandat, el Prendiment de Jesús, que enguany, a més, celebra el 25 aniversari.

Azucena Guimerá Palop és nomenada com a Reina de l’Encontre de la Setmana Santa de Torrent

La vetlada es va iniciar amb la recepció de la qual serà la representant de la virreina Germana de Foix durant el Dia de l’Encontre Gloriós i les seues cambreres, que van ser rebudes per l’alcalde Jesús Ros; el regidor de Festes, Pascual Martínez; la Reina de l’Encontre de 2019, María Silla Mora; i el president de Junta Central de Germandats de Setmana Santa (JCHHSS), José Vicente Yago Mora; així com representants de la corporació municipal i de la Setmana Santa torrentina.

Després d’aquest acte inicial, va arribar el moment d’acomiadar a la que ha sigut la Reina de l’Encontre de 2019, que va pujar a un escenari decorat amb els colors negre i verd i la imatge de la tau, elements significatius de la germandat que enguany presenta a l’Àngel de Resurrecció. Seguidament, la presentadora de l’acte, Inma García Barat, primera Reina de l’Encontre del Prendiment de Jesús l’any 2005, va anunciar l’arribada de Azucena, que s’ha convertit en la segona Reina de la història d’aquesta germandat. La jove va pujar a l’escenari al costat de les seues cambreres per a rebre la insígnia que l’acredita com l’Àngel de la Resurrecció de la Setmana Santa de 2020. La protagonista de la vetlada, que prové d’una família amb una arrelada tradició dins de la Setmana Santa torrentina, compartirà enguany el càrrec amb el seu pare, Jorge Guimerá, que és el Germà Major del Prendiment, i també al costat del Germà Major Suprem, José María Palop Medina, que és el seu avi.

La mantenidora de l’acte, Fina Medina Fenoll, amb arrels vinculades en la Setmana Santa, va oferir una conferència en la qual va relatar els inicis de la germandat del Prendiment de Jesús, que “va nàixer en el si del centre juvenil Luís Amigó de la parròquia de Montsió durant la Setmana Santa de 1994 per uns joves que compartíeu amistat, alegria, acampades, formació; joves que vivíeu la fe, que la paraula de Déu ressonava amb força”. Igualment, la mantenidora es va dirigir al propi Azucena i la seua família per a felicitar-los i desitjar-los un any replet de bons moments.

D’altra banda, José Vicente Yago, president de la Junta Central de Germandats, va destacar, en primer lloc, el plaer de compartir l’any passat amb María Silla Mora. Després de les emotives paraules a l’anterior representant, va subratllar que Azucena “ja és oficialment Reina de l’Encontre. Una il·lusió que sempre has portat en el teu cor i que hui has fet realitat. Desitge que pugues gaudir de tots els actes, especialment de l’Encontre de Resurrecció, perquè en el moment que s’obri la “carxofa” el teu cor vibrarà amb l’alegria immensa d’anunciar la gran notícia de la resurrecció de Crist”. Finalment, Yago va felicitar els pares i al germà major suprem.

A continuació, va ser el torn del consiliari de la Setmana Santa, Jesús Corbí Vidagany, que va explicar a la Reina que “el teu càrrec té un significat històric; eres hereva de la gran història de Torrent, que s’ha mantingut de generació rere generació, segle rere segle. Tu eres hui representant d’aquesta tradició, i això és una emoció perquè Torrent sap viure això que és l’essencial i més meravellós de la Setmana Santa: la paraula de Déu”. En aquest sentit, Corbí va reflexionar sobre el Diumenge de Resurrecció “que té un gran significat perquè és l’encontre de Jesús amb la Mare de Déu, l’encontre de Jesús amb tota la humanitat”.

Finalment, l’alcalde Jesús Ros inicià el seu discurs donant l’enhorabona a Azucena i la seua família -amb un record especial per als seus avis Daniel i José María-, “per representar aquesta gran figura única en tota Espanya i que representa tants valors per als torrentins i torrentines”. D’altra banda, l’alcalde va explicar que “totes les reines tenen una peculiaritat en comú, les seues famílies viuen amb profunditat i intensitat els nostres costums, participen en les festivitats i tenen un gran respecte per mantindre les nostres tradicions, la qual cosa fa que la nostra Setmana Santa estiga declarada d’Interés Turístic Autonòmic”.

Com a punt final a l’acte, els germans majors de les germandats torrentines van pujar a l’escenari per a felicitar Azucena. Així mateix, va arribar un altre dels moments emotius de la vesprada amb el nomenament del Germà Major Suprem, José María Palop. Per a finalitzar l’acte, el públic va entonar l’Himne de Torrent i el de València.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.