Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Antonio Pardo i La Plaça, falles guanyadores dels premis als monuments fallers de Torrent
Antonio Pardo i La Plaça, falles guanyadores dels premis als monuments fallers de Torrent
,

Antonio Pardo i La Plaça, falles guanyadores dels premis als monuments fallers de Torrent

març 17, 2022

La falla Antonio Pardo obté el primer premi en la secció major, mentre que la falla La Plaça aconsegueix el mateix premi en la categoria infantil

Les falleres majors de la ciutat, Sara Garrigues Royo i Paula Alapont Moreno, han revelat des del balcó de l’Ajuntament la relació dels premis fallers d’enguany

Les màximes representants van estar acompanyades de les seues corts d’honor, l’alcalde Jesús Ros i el regidor de Festes, José Pascual Martínez

La ciutat de Torrent està immersa en les festes falleres i als carrers de la ciutat es respira l’olor de pólvora, flors i festa. El segon dia de falles ha començat amb la primera mascletada de les Falles 2022 en la plaça del Bisbe Benlloch, on els torrentins i torrentines s’han reunit per a gaudir de la pirotècnia preparada per Reyes Martí, que ha pogut seguir-se en directe a través dels comptes de Facebook i YouTube de l’Ajuntament de Torrent. A més, en l’avantsala de la mascletada, s’ha pogut veure un programa amb entrevistes a les màximes representants de les festes falleres torrentines, Sara Garrigues Royo i Paula Alapont Moreno, la fallera major d’Adisto, Marina Manzano González, la presidenta, Marina Sánchez García, i la reina de l’Encontre Azucena Guimerá Palop.

La plaça del Bisbe Benlloch també ha acollit la lectura pública dels Premis del Concurs de Monuments 2022, els guardons atorgats per la Junta Local Fallera que reconeixen els millors monuments fallers de l’any en les seues diferents categories. Així, les falleres majors de Torrent, Sara Garrigues Royo i Paula Alapont Moreno, acompanyades per les seues corts d’honor, l’alcalde Jesús Ros i el regidor de Festes, José Pascual Martínez, han anunciat des del balcó de l’Ajuntament les falles premiades, la falla Antonio Pardo ha sigut la guanyadora de la secció major amb un monument a càrrec de Sacabutx Art i amb el lema “Xamante”; i la falla La Plaça en la categoria infantil amb una obra de l’artista José Gallego amb el lema “Cançoner Valencià”.

Premis Fallers a l’Ús del Valencià

L’Ajuntament de Torrent a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià ha convocat, un any més, els Premis Fallers a l’Ús del Valencià; una manera de promoure el bon ús de la nostra llengua en les llegendes de les falles amb un primer premi de 800 euros, un segon premi de 500 € i un tercer de 300 €; d’altra banda, també es premia el bon ús del valencià en el llibret amb una quantitat de 400 euros.

Així, la falla Avinguda Filà Mora Tuaregs ha sigut la que ha obtingut la primera posició en la categoria de llegendes, mentre que la falla Ramón y Cajal ha aconseguit el segon lloc i la falla Sant Valerià el tercer. A més, la falla  Poble Nou s’ha fet amb el premi al bon ús del valencià en el llibret.

Cal destacar que a aquesta edició s’hi han presentat les comissions falleres de Poble Nou, Avinguda Filà Mora Tuaregs, Plaça Sant Roc, Cronista Vicent Beguer i Esteve; Àngel de l’Alcàsser, Ramón y Cajal, Sant Valerià i adjacents, Escultor Vicent Pallardó, Segon Tram, Antonio Pardo, Sedaví, Carrer Toledo, Sant Patrons, Nicolás Andreu, Lope de Rueda i Camí Reial.

Premis Violeta

Aquesta distinció compta amb una dotació de 1.500 euros per a premiar les escenes dels monuments grans i infantils que defensen o promoguen la igualtat entre dones i homes, denuncien la violència contra les dones, fomenten la superació dels rols tradicionals i els estereotips de gènere, etc., amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la importància de l’eliminació dels aspectes sexistes en les activitats culturals com a base per a la igualtat de les dones.

D’aquesta manera, la falla Escultor Vicent Pallardó ha sigut la guanyadora d’aquesta nova edició, la falla Nicolas Andreu ha sigut la segona classificada i la falla Lope de Rueda i Verge del Puig la tercera.

RELACIÓ DE PREMIS

SECCIÓ ESPECIAL
1r premi: Falla Antonio Pardo
2n premi: Falla La Plaça
3r premi: Falla Ramón y Cajal
Enginy i gràcia: Falla Avinguda
Secció Especial Infantil:
1r premi: Falla La Plaça
2n premi: Falla Antonio Pardo
3r premi: Falla Avinguda

Enginy i gràcia: Falla Avinguda

SECCIÓ PRIMERA:
1r premi: Falla II Tram Avinguda
2n premi: Falla Sant Roc
3r premi: Falla Lope de Rueda i Verge del Puig

Enginy i gràcia: Sant Valerià
Secció Primera Infantil:
1r premi: Falla Sant Valerià
2n premi: Falla Sant Roc
3r premi: Falla Barri Sant Gregori

Enginy i gràcia: Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve

SECCIÓ SEGONA:
1r premi: Falla Àngel de l’Alcàsser
2n premi: Falla Av. Reina Sofia
3r premi: Falla Carrer Toledo

Enginy i gràcia: Falla Carrer Toledo
Secció Segona Infantil:
1r premi: Falla Àngel de l’Alcàsser
2n premi: Falla Av. Reina Sofia
3r premi: Falla Benemèrita Guàrdia Civil

Enginy i gràcia: Falla Benemèrita Guàrdia Civil

SECCIÓ TERCERA:
1r premi: Falla Santa Llúcia
2n premi: Falla Escultor Vicent Pallardó
3r premi: Falla Xenillet-Bandera Valenciana

Enginy i gràcia: Falla Santa Lluçia
Secció Tercera Infantil:
1r premi: Falla Xenillet- Bandera Valenciana
2n premi: Falla Sedaví
3r premi: Falla Sants Patrons

Enginy i gràcia: Falla Xenillet- Bandera Valenciana

PREMIS FALLERS A L’US DEL VALENCIÀ 2022

Premis al valencià en les llegendes dels monuments
1r premi: Falla Avinguda Filà Mora Tuaregs
2n premi: Falla Ramón y Cajal
3r premi: Falla Sant Valerià

Premi al valencià del llibret

Falla Poble Nou

PREMIS VIOLETA 2022:
1r premi: Falla Escultor Vicent Pallardó
2n premi: Falla Nicolas Andreu
3r premi: Falla Lope de Rueda i Verge del Puig

 

Antonio Pardo i La Plaça, falles guanyadores dels premis als monuments fallers de Torrent

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.