Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Àngel de l’Alcàsser, Avinguda i Ramón y Cajal, premis del Cant de l’Estoreta
Àngel de l’Alcàsser, Avinguda i Ramón y Cajal, premis del Cant de l’Estoreta
,

Àngel de l’Alcàsser, Avinguda i Ramón y Cajal, premis del Cant de l’Estoreta

març 6, 2018

La sala d’actes de l’Ajuntament acollí la presentació d’El Granerer, el llibre oficial de les Falles de Torrent

Les falles reconeixen la trajectòria de mig centenar de festers amb l’entrega de recompenses

La plaça de Sant Roc va ser l’escenari, diumenge al matí, del Cant de l’Estoreta, un dels actes infantils fallers més esperats i en què, enguany, els xiquets de cinc comissions falleres interpretaren escenes tradicionals valencianes.

La falla Avinguda va interpretar una escena protagonitzada per Guillem de Castro i altres literats valencians i la fundació de la coneguda com a Acadèmia dels Nocturns. Ramón y Cajal va fixar-se en la figura als pobles de les comares, les dones que antigament assistien als parts en les cases. Els xiquets i les xiquetes de la falla la Plaça van acostar al públic la vida de dos reines d’Aragó: una, ben coneguda per als torrentins, Germana de Foix; i l’altra, Maria de Luna, i van presentar les seues virtuts. Àngel de l’Alcàsser va recordar la producció a l’Horta de l’orxata, la beguda valenciana per excel•lència, així com un repàs a la vida del mestre Serrano. L’última posada en escena va ser la de Sant Roc-Gómez Ferrer, la comissió organitzadora, i que va recordar, precisament, la refundació de la falla l’any 1968.

Àngel de l’Alcàsser, Avinguda i Ramón y Cajal, premis del Cant de l’Estoreta

El tradicional acte, que es va salvar de l’amenaça de pluja, va comptar amb la presència de l’alcalde Jesús Ros i el regidor de l’Àrea de Falles, José Antonio Castillejo, en companyia d’una àmplia representació de la corporació municipal.

Premis atorgats per la falla Sant Roc

Premi al xiquet típic
Tercer premi: falla la Plaça
Segon premi: falla Avinguda
Primer premi: falla Àngel de l’Alcàsser

Premi al conjunt
Tercer premi: falla Ramón y Cajal
Segon premi: falla Àngel de l’Alcàsser
Primer premi: falla Avinguda

Premi al cant
Tercer premi: falla Àngel de l’Alcàsser
Segon premi: falla Avinguda
Tercer premi: falla Ramón y Cajal

Premis de l’Ajuntament de Torrent
Premi xiquet típic: falla Àngel de l’Alcàsser
Premi al conjunt: falla Avinguda
Premi al cant: falla Ramón y Cajal

Presentació d’El Granerer
L’agenda fallera del cap de setmana va continuar la vesprada de diumenge. La sala d’actes de l’Ajuntament va acollir la presentació de la revista fallera oficial El Granerer, que inclou la programació, els esbossos dels monuments, els premis i la memòria gràfica de l’any anterior, així com articles dedicats a les comissions que enguany complixen 50 anys, a Arturo Boix i a Amparín Miquel, primera fallera major de Torrent. Com a novetat, enguany s’ha editat una edició de butxaca per a estendre i facilitar la difusió dels actes i la programació.

Recompenses falleres
D’altra banda, la nit de divendres va tindre lloc, en la sala d’actes de l’Ajuntament, l’entrega de recompenses falleres. Més de mig centenar de fallers i falleres van rebre les insígnies que acrediten els anys de pertinença a la seua comissió. Les falleres majors de Torrent, María Jesús Rincón i Alexia Manzano, amb l’alcalde, Jesús Ros, van entregar els distintius. També hi va participar el regidor de l’Àrea de Falles, José Antonio Castillejo, que, a més a més, va rebre el seu bunyol d’or amb fulles de llorer i brillants per la seua trajectòria com a membre de la falla Nicolau Andreu.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.