Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Agenda del Mes del Medi Ambient amb propostes per a tots
Agenda del Mes del Medi Ambient amb propostes per a tots
,

Agenda del Mes del Medi Ambient amb propostes per a tots

novembre 16, 2021

L’Ajuntament de Torrent, amb la col·laboració de diverses associacions ciutadanes i culturals, ha organitzat un programa d’activitats, tallers i píndoles de biodiversitat per als caps de setmana de novembre i desembre

La programació d’activitats mediambientals per als mesos de novembre i desembre ompli l’agenda dels cap de setmana a Torrent.

Francisco José Arnau, regidor de Medi Ambient, ha destacat que el mes del medi ambient “és una aposta de l’Ajuntament que té com a  objectius principals, d’una banda, l’educació ambiental, ja que xiquets i xiquetes són el futur del planeta i haurien de conèixer des de la infància tots els detalls sobre sostenibilitat, reciclatge i canvi climàtic, i, d’altra banda, la recuperació d’espais naturals, com ara la serra de Perenxisa, per a oferir zones d’esplai a l’aire lliure on torrentins i torrentines gaudisquen de la natura”.

Aquests dies dedicats a la divulgació de continguts mediambientals i al foment de pràctiques responsables començaran la setmana vinent amb una excursió nocturna a la serra de Perenxisa: el Centre Excursionista de Torrent i Astro Torrent han preparat un recorregut per les sendes del terme en què ens descobriran els espais singulars de la serra i ens ensenyaran el valor ambiental que s’hi conserva; a més, amb l’afegit de fer l’excursió en horari nocturn, els assistents podran gaudir de la contemplació del cel a l’aire lliure, gràcies a  poder comptar amb els aparells d’observació adequats. L’eixida de l’excursió es farà a les 21.00 h, des de la plaça de les Corts, el divendres 19 de novembre, i el trasllat fins la serra es farà amb autobús. Per participar-hi caldrà incriure’s al portal www.torrent.es o per mitjà de l’oficina d’informació municipal, TDIC.

També hi haurà una jornada de formació per a la prevenció d’incendis, en la qual membres de l’AVV El Vedat oferiran una xarrada per exposar els errors freqüents i alguns consells pràctics en situacions de risc, a més de fer demostracions de l’ús de la mànega i dels EPIS forestals i presentar el servei preventiu de defensa contra incendis, SIDEINFO. Això serà el dissabte 20 de novembre, a les instal·lacions de l’associació de veïns, en el carrer de la Font de Sant Lluís – 16, del Vedat. Eixa mateixa jornada, per als més menuts s’ha organitzat una trobada infantil que inclourà activitats lúdiques i accions de neteja en zones degradades. La trobada amb els xiquets i xiquetes, que ha preparat la Casa de la Dona amb el lema “un bon gest amb la terra, un bé per al món”, serà a l’Àgora del Parc Central, a partir de les 10.00 h.

Diumenge, 21 de novembre, a mitjan matí, la plaça de la Unió Musical acollirà un taller sobre el canvi climàtic, on es tractarà la problemàtica actual i hi haurà activitats lúdiques per a xiquets i xiquetes. A les 11.30, al costat de l’estació metro-avinguda.

I el mes de novembre tancarà aquestes activitats mediambientals amb la jornada de portes obertes que el grup de voluntariat Torrent Verd ha preparat per a mostrar com es fa una restauració paisatgística en l’àrea recreativa de la serra de la Pedrera. Totes les persones interessades a endinsar-se en accions formatives de temàtica mediambiental estan convidades a participar-hi. Serà dissabte 27 de novembre, a les 11.00 h, en l’àrea recreativa de la Pedrera, al final del camí de la Lloma de l’Espart. Aqueta activitat també requereix inscripció prèvia, per mitjà del portal de l’Ajuntament o de l’oficina d’informació municipal.

Per al diumenge 28 de novembre s’ha reservat una activitat de senderisme dirigida als més preparats, ja que es tracta d’un recorregut de 8 km per muntanya, amb desnivells i costeres prou importants: una ruta circular que ix des de l’àrea recreativa de la Pedrera i s’uneix amb la ruta del PR-CV-162 i amb la zona del barranc de Soterranya. A més de dur l’equipament adequat, caldrà que cadascú porte el seu esmorzar. També ací és necessària la preinscripció; l’autobús eixirà des de la plaça de les Corts, a les 9.30 h.

Continuen les activitats amb una exposició de joguets reciclats que han fet els xiquets i xiquetes dels col·legis i que es podrà visitar en el Centre Ambiental del Vedat. L’exposició estarà oberta els dos primers caps de setmana de desembre, és a dir, els dies 4, 5, 11 i 12.

I una altra activitat que s’allargarà durant tot el mes seran els tallers escolars on la fundació Limne ha preparat tres talles d’educació ambiental per a grups de 20 o 25 alumnes i que funcionen com a píndoles de biodiversitat, amb una durada màxima de 20 minuts, per a fer més accessibles a l’alumnat els continguts científics. En aquest cas, les escoles que desitgen participar-hi i prendre part en els tallers que organitza Limne, hauran de contactar amb aquesta fundació per a comunicar-ho, ja siga telefonant al 635 475 706, o bé amb un correu dirigit a limne@limne.org.

 

Agenda del Mes del Medi Ambient amb propostes per a tots

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.