Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

69 noves contractacions en l’últim trimestre de l’any a l’Ajuntament de Torrent

novembre 11, 2020

A través dels programes EMCUJU, EMPUJU, EMCORP i ECOVID, subvencionats per LABORA, jóvens i persones afectades per la crisi de la COVID-19 accediran a un lloc de treball abans que finalitze l’any

El programa ECOVID preveu la contractació de 30 persones per a previndre, contindre, pal·liar o mitigar la conjuntura derivada de la crisi sanitària

 L’Ajuntament de Torrent, continuant el compromís per a fomentar i oferir ocupació a col·lectius vulnerables, posarà en marxa els programes EMPUJU, EMCORP i ECOVID, en els últims mesos del 2020.

“Ara més que mai hem d’apostar per les polítiques d’ocupació i per donar oportunitats als nostres joves i aquelles persones que s’hagen vist més afectades laboralment per la crisi de la COVID-19. Gràcies als programes de LABORA i a la col·laboració d’Idea’t, en els pròxims mesos, prop de 70 veïns i veïnes de Torrent podran accedir a un lloc de treball al seu Ajuntament. Això suposarà més d’un milió d’euros en contractacions, una mesura més en el nostre compromís amb la societat torrentina per a pal·liar els efectes de la crisi i complint una de les línies marcades en el Pla d’Actuació Municipal 2020 de lluita contra la COVID-19, com era la del foment de l’ocupació”, explica Andrés Campos, regidor d’Estratègia, Innovació i Economia.

D’una banda, el programa EMCORP està destinat a persones majors de 30 anys. Enguany té un pressupost de 243.720,48 euros, dels quals 225.251,69 són una subvenció de LABORA. Els 14 treballadors d’aquest programa ja s’han incorporat a l’Ajuntament de Torrent i el seu contracte té una duració de 6 mesos. En concret, s’hi han incorporat: 3 administratius, 4 peons de pintura, 1 d’obra, 2 treballadors socials, 1 integrador, 1 oficial de pintura i 2 oficial d’obra.

D’altra banda, el programa EMPUJU està dirigit a joves de menys de 30 anys, inscrits en LABORA i en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Es preveu que s’incorporen a la fi del mes de desembre amb un contracte d’un any. El pressupost del programa és de 290.907,24 euros (156.373,68 euros subvencionats per LABORA) i, gràcies a ell, 9 joves treballaran a l’Ajuntament, els quals se sumaran als 16 del programa EMCUJU de 2019, que a la fi d’octubre van veure ampliats els seus contractes fins a finals d’abril.

Ocupació per a fer front a la crisi

Finalment, el nou programa ECOVID està dotat amb 527.326 euros, subvencionat pràcticament al 100% per LABORA (513.752,64 €). Els destinataris són persones majors de 30 anys, preferentment aquells que es troben en situació de desocupació com a conseqüència de la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària.

Les obres o serveis desenvolupats per les 30 persones que s’incorporen a l’Ajuntament a través d’aquest programa estaran dirigides a previndre, contindre, pal·liar o mitigar la conjuntura derivada de la crisi sanitària, com, per exemple: informació i conscienciació a la població, atenció a persones en risc d’exclusió social, desinfecció d’espais, foment de l’ús de mitjans telemàtics o control d’accessos.

El contracte, en aquest cas, serà de sis mesos i també s’incorporaran a la fi del mes de desembre: 1 periodista, 1 professional de la comunicació audiovisual, 3 operaris per al punt d’aliments, 4 treballadors socials, 5 tècnics en integració social, 6 administratius, 6 operari de desinfecció i 4 conserges.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.