Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

40 anys de falleres majors infantils a Torrent

gener 31, 2017

L’any 1978 va ser la primera vegada que la ciutat comptava amb una fallera major infantil, de la comissió La Plaça

Paula Giménez Vilanova, FMI d’este excercici faller, es suma a una llista de trenta-nou joves que han viscut el mateix somni

L’ Auditori de Torrent va ser divendres passat testimoni de la il·lusió de distintes generacions per ser la fallera major infantil de la ciutat. L’any que la UNESCO ha declarat les Falles com a Patrimoni de la Humanitat, es commemora a Torrent el quaranta aniversari d’esta figura, que representa les festes de Sant Josep de la ciutat i que any rere any fa viure, intensament i d’una forma molt especial les falles, una xiqueta de la ciutat i totes les seues acompanyants a la cort d’honor.

La figura de la fallera major infantil va començar l’any 1978 amb Maria José Fabià Company de la comissió La Plaça, qui va exercir este càrrec després de ser elegida mitjançant un sorteig. Al llarg d’estes quatre dècades el model d’elecció de la fallera major infantil ha anat variant: sorteig, votació popular, fins arribar a la forma de decisió actual mitjançant un jurat elegit prèviament per la Junta Local Fallera. Encara que el procés d’elecció ha anat canviant, la il·lusió i l’objectiu de totes les xiquetes que formen part de Camí d’un somni és el mateix: ser proclamada fallera major infantil de Torrent. Enguany és el torn de Paula Giménez Vilanova, de la falla Avinguda, qui juntament amb Carmen Sirvent de la mateixa comissió, representaran les festes josefines este exercici faller.

L’alcalde Jesús Ros va dirigir unes paraules als presents en què destacà que “al llarg dels anys les falleres majors infantils i les falleretes i els fallerets de cada comissió de Torrent són els que fan possible que la festa es consolide i, per tant, fan possible que la festa continue omplint-la d’il·lusió, innocència, de ganes de viure i de ganes de fer festa. Si els torrentins i les torrentines hem sigut capaços de fer una ciutat com la que tenim i som capaços de mantindre les nostres tradicions ha sigut gràcies a la col·laboració de tots”. Per a acabar i donar pas a anar anomenant una a una totes les falleres majors infantils i les seues corts, va donar l’enhorabona a les quaranta falleres que han representat amb orgull la nostra ciutat.

L’acte començà amb un espectacle a càrrec del grup de ball de la falla Antoni Pardo. Després, mitjançant unes imatges de vídeo, quatre de les representants pertanyents a diferents dècades van fer un repàs sobre el seu any com a fallera major on totes van recordar amb emoció la seua cort, xiquetes desconegudes que han passat a ser amigues des d’aquell moment. Una per una foren esmentades totes aquelles que van formar part de la història de les falles de Torrent per ser fallera major infantil, i van rebre de part de l’alcalde o alcaldessa del seu exercici faller com a màxima representant una rèplica de la clau de la ciutat. Els alcaldes i alcaldesses d’estos quaranta anys són: Jesús Ros, José Bresó, M. José Català i Amparo Folgado.

Les falleres majors infantils de Torrent són:

1978 Mª JOSÉ FABIÁ COMPANY LA PLAÇA
1979 Mª ÁNGELES VELDUQUE ÁNGEL DEL ALCÁSSER
1980 Mª CARMEN ROMERO ORTÍ
1981 JUANITA SANCHIS BARTUAL SAN AMADOR
1982 SUSANA LUNA GIMÉNEZ RAMON I CAJAL
1983 CONSOL VÁZQUEZ PAYÁ AVINGUDA
1984 Mª ANGELES SANCHO RIDAURA LA PLAÇA
1985 MILA OLIVARES ARACIL AVINGUDA
1986 Mª TERESA MORA ANCHEL SANTS PATRONS
1987 Mª PILAR BLANQUER RODRÍGUEZ LA PLAÇA
1988 ANA ROYO GARCÍA AVINGUDA
1989 LORENA GARCÍA BORDERÍA SANTS PATRONS
1990 CANDELA BAVIERA ANDREU SANTS PATRONS
1991 Mª CONSOL MARCH CABRELLES RAMON I CAJAL
1992 SARA MEDINA MIQUEL LA PLAÇA
1993 HELENA CHULIA SOLER AVINGUDA
1994 PATRICIA MARQUÉS DÁRIES SANT ROC
1995 RAQUEL PUCHADES VILLAREAL AVINGUDA
1996 Mª AMELIA CARRATALÁ MORENO SANTS PATRONS
1997 ANABEL MORA CERVERA LA PLAÇA
1998 CRISTINA GARCÍA ANCHEL SANT ROC
1999 PATRICIA SAÉZ OREA CRONISTA
2000 EMPAR CARRATALÁ ALMERICH LA PLAÇA
2001 LAURA MAROTO ESTEVE AVINGUDA
2002 CECILIA PILES ANDREU AVINGUDA
2003 MIRIAM ZANÓN RUBIO CRONISTA
2004 CRISTINA MUÑOZ SANTAMARÍA CRONISTA
2005 INMA NARANJO GARCÍA SAN VALERIANO
2006 MARTA GIMENEZ ORTÍ SEDAVI
2007 SILVIA GRAU BIOT CARRER BENEMÉRITA
2008 PAULA GRAN MIÑANA SANT ROC
2009 CARLA CUÑAT TRIGUERO BARRI COTXERA
2010 MARIA FERNÁNDEZ CHUST LA PLAÇA
2011 AMPARO TABERNER MONCHOLI SANTS PATRONS
2012 IRENE ANDREU CARRATALÁ RAMON I CAJAL
2013 CARLA GÓMEZ CAMPOS SARAGOSSA-PARC CENTRAL
2014 MIREIA GALÁN NOGUERA PADRE MENDEZ
2015 MARIA BARTUAL FERNÁNDEZ SEDAVI
2016 CARLA PALLARDÓ GARCÍA SEDAVI
2017 PAULA GIMÉNEZ VILANOVA AVINGUDA

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.