Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

La Cremà ompli de foc i flames els carrers de Torrent
La Cremà ompli de foc i flames els carrers de Torrent
,

La Cremà ompli de foc i flames els carrers de Torrent

març 20, 2019

Els 58 monuments deixaren 187.560 quilos de cendra, que va ser ràpidament arreplegada pels operaris de l’Ajuntament perquè la ciutat despertarà amb total normalitat

La pluja no va detindre la Nit de la Cremà a Torrent i els 58 monuments plantats als carrers de la ciutat s’encengueren en flames per a acomiadar les falles del 2019. Una nit molt emocionant que culminà unes festes que han estat marcades per les mascletaes, la Nit del Foc, les noves tecnologies (aplicació 360º), la participació ciutadana i la devoció a la Geperudeta. La tradicional nit començà amb l’acte d’arreplegada dels Ninots indultats de 2019. Les falleres majors de Torrent i les corts d’honor desfilaren en una cercavila cap a les falles Nicolau Andreu i Cronista Vicent Veguer Esteve, salvant els seus Ninots de les flames. Seguidament va ser el torn per a realitzar la cremà infantil guanyadora del primer premi de la secció especial, que, enguany, ha recaigut en la falla Avinguda, amb el lema Encesa de l’artista José Enrique Ginestar. La fallera major Leyre Gallego i Ruiz i Carmen Raga Ortí, acompanyades de les respectives corts d’honor; la fallera major infantil de l’Avinguda, Laia Andreu Mares; el president infantil, Joan Quesada Royo; l’alcalde Jesús Ros; el regidor de Falles, José Antonio Castillejo; i la resta de representants de la corporació municipal, assistiren a este acte tan emotiu per als xiquets i xiquetes, que amb llàgrimes als ulls veieren cremar el monument infantil, que ràpidament es va convertir en cendra

La Cremà ompli de foc i flames els carrers de Torrent

Després de sopar, les 29 comissions cremaren els monuments grans, il·luminant el cel de Torrent amb els castells. A les 24 h, la falla Lope de Rueda i Verge del Puig, guanyadora del primer premi de la secció especial amb el lema Fins que els xiquets ens separen… de l’artista Paco Giner Nuñez, va iniciar la crema amb un castell de focs artificials que posà en flames el monument, davant la mirada de les màximes representants de les festes josefines, Carmen i Leyre, que acompanyaren a la fallera major de la falla Lope de Rueda, Pilar Ballesteros Castellanos i la presidenta, Andrea Linares Felipe. Seguidament va ser el torn de la resta de monuments, encara que la pluja va fer que en algunes comissions es retardara, a la fi tots pogueren convertir-se en cendra i es posara punt final a 12 mesos de treball dels fallers i falleres que hui ja comencen a pensar en l’exercici i monument de l’any que ve.

Servei de neteja

187.560 quilos de cendra van arreplegar anit els operaris de neteja de l’Ajuntament de Torrent. En total hi treballaren 31 peons de neteja, 5 conductors d’agranadores, 7 camions i cisternes, 5 pales retro, 2 cubes de neteja, 1 camió de trabuc per a retirar contenidors de falles i 3 operaris,  perquè la ciutat despertara hui amb els carrers nets i amb tota normalitat.

D’altra banda, perquè la Nit de la Crema funcionara correctament i mantenint la seguretat, 24 agents de la Policia Local van participar en les tasques de vigilància. A estos agents es sumen els 16 voluntaris i voluntàries de Protecció Civil de Torrent, i la col·laboració d’altres localitats com d’Almansa (8 persones) i San Pedro (7 persones), el Parc de Bombers, la Brigada d’Obres i Aigües de l’Horta.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.