Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent inicia una campanya amb motiu del Dia de la Dona que promou la igualtat en les comissions falleres
Torrent inicia una campanya amb motiu del Dia de la Dona que promou la igualtat en les comissions falleres
,

Torrent inicia una campanya amb motiu del Dia de la Dona que promou la igualtat en les comissions falleres

març 2, 2018

La programació de la Setmana de la Dona s’inicia esta vesprada amb la inauguració de dos exposicions en la Casa de la Dona

La ciclista torrentina Cristina Martínez rep el Premi Dona Atenea 2018

La ciutat de Torrent celebra la Setmana de la Dona del 2 al 10 de març.  L’Ajuntament de Torrent, a través de Casa de la Dona, ha dissenyat una programació amb una gran varietat d’activitats amb el lema “Valentes, intel·ligents, sàvies i amb èxit… Treballant i lluitant juntes per la igualtat”. La setmana es clausurarà el Dia Internacional de les Dones, el pròxim 8 de març.

La programació començarà esta vesprada amb l’acte d’inauguració que tindrà lloc en la Casa de la Dona. La presentació serà a càrrec de la regidora de Polítiques d’Igualtat, Encarna Lerma Besó, que ha volgut destacar este programa d’activitats dissenyat tant per a dones com per a hòmens i que “destaca i visibilitza la figura de la dona i el seu paper en la vida diària i laboral, i reivindica la igualtat entre hòmens i dones”.

En el mateix acte s’inauguraran dos exposicions, una fotogràfica “Per la igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens”, i l’exposició escolar “Com viure en igualtat”, en la qual han col·laborat diferents centres educatius de la ciutat.

Com a novetat, enguany s’ha creat una original campanya institucional que s’iniciarà este cap de setmana amb motiu del començament dels actes fallers i que té com a objectiu integrar la igualtat en les festes de la ciutat, amb el lema “Festes a Torrent: un espai d’igualtat i respecte envers les dones. Sempre!”. En la campanya s’han dissenyat portatovallons i gots amb missatges d’igualtat, com: “Sí… a la festa. No… a les cançons masclistes” o “Sí… a la festa. No… a les agressions sexuals”. Amb esta iniciativa el consistori torrentí pretén promoure la igualtat i el respecte a la dona en els espais públics i privats, com els casals fallers o les cabiles i casernes de Moros i Cristians, ja que la campanya s’allargarà en el temps, per a incloure les festes patronals.

Complementant esta iniciativa, des del Gabinet de Comunicació de l’Ajuntament de Torrent s’ha llançat la campanya “El canvi està en tu”. Una iniciativa dirigida a tota la ciutadania, formada per una sèrie de vídeos a favor de la igualtat de gènere i l’equitat social que també tenen l’objectiu de visibilitzar les dones i eradicar la violència contra elles. Cada dia de la setmana, fins al dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, les xarxes socials del consistori compartiran estos missatges igualitaris, que cerquen el canvi de conducta i actitud que hauria d’experimentar la societat per a construir una igualtat real. El primer està dedicat a la lluita contra la cosificació de la dona.

En esta iniciativa han participat ciutadans i ciutadanes de Torrent de totes les edats i hi han col·laborat associacions com Coturno Teatre i el club de futbol Montsió femení.

Dona Atenea

 

Torrent inicia una campanya amb motiu del Dia de la Dona que promou la igualtat en les comissions falleres

Entre les celebracions destaca l’acte que tindrà lloc el Dia Internacional de la Dona, 8 de març, se celebraran diferents activitats en commemoració a esta efemèride, entre elles el ple especial de les dones o el lliurament del premi Dona Atenea; un reconeixement a la guardonada com a Dona Atenea 2018, Cristina Martínez Bonafé. Esta ciclista torrentina ha destacat pel seu esforç, treball i dedicació en el món del ciclisme, on ha guanyat diferents premis, com el de campiona d’Espanya de ciclisme en pista en la ciutat de Mallorca, títol que ja guanyà l’any 2016; i tot açò compaginat amb els estudis d’Administració i Direcció d’Empreses. A més, la jove també obtingué el reconeixement d’Esportista de l’any de la ciutat.

El programa d’activitats de la Setmana de la Dona es completa amb jornades de convivència, tallers d’igualtat, espectacles de màgia i altres activitats lúdiques, que culminaran el dia 10 de març. La programació pot consultar-se en el següent enllaç:

https://www.infotorrent.es/wp-content/uploads/2018/02/diptico_programacio-dona_2018.pdf.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.