Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent acull la carrera 9 km, 9 mesos en benefici de la prevenció del dany cerebral fetal  

febrer 9, 2017

La carrera tindrà lloc el 19 de febrer i eixirà des de Parc Central i els participants hauran de recórrer una distància de 9 km. També es farà una marxa inclusiva de 4,5 km per a tots els públics       

L’Ajuntament de Torrent ha presentat en la sala de plens del consistori la carrera 9 km, 9 mesos que ha organitzat per al 19 de febrer en col·laboració amb l’Institut de Recerca Sanitària La Fe en benefici de la prevenció del dany cerebral fetal.

En este acte de presentació han estat presents l’alcalde, Jesús Ros; la regidora d’Esports, Nadia Marín; l’investigador de la Fe i torrentí, José Morales Roselló; Alfredo Perales, director de l’Àrea Clínica de la Dona de l’Hospital La Fe i Iván Martínez, monitor de running i membre de l’organització, a més d’un nombre significatiu d’empreses col·laboradores. Tots ells han destacat la importància d’iniciatives com esta, que són granets d’arena que a poc a poc ens porten a millorar en la recerca i els mètodes de diagnòstic. L’alcalde, Jesús Ros, ha mostrat “la necessitat de conscienciar la població del fet que fan falta ajudes per a investigar” i ha remarcat que “el consistori sempre estarà col·laborant al costat de qui prenga la iniciativa per a dur a terme este tipus d’accions”.

Per la seua banda, tant José Morales com Alfredo Perales han “agraït la implicació del consistori torrentí i de les empreses col·laboradores”, i han recordat la dificultat que suposa trobar fons per a qualsevol recerca.  La carrera de 9 quilòmetres començarà a les 10.00 hores des de Parc Central i s’han establit dues categories: -50 i +50. A més, 15 minuts després tindrà l’eixida una marxa inclusiva de 4,5 km per a persones amb diversitat funcional i per a tot aquell que hi vulga participar (per cada adult inscrit, un menor de fins a 12 anys podrà participar gratuïtament, sempre sota la tutela i l’acompanyament de l’adult).

La inscripció, que es pot formalitzar fins al 14 de febrer, té un cost de 10 euros i inclou una bossa per al corredor i una samarreta. Els 10 euros són tant per a la carrera de 9 km com per a la de 4,5 km. A partir del 15 de febrer, i fins a una hora abans de la carrera, també es podran formalitzar inscripcions amb un preu de 8 euros, tot i que estes no inclouen samarreta. Ambdues inscripcions poden fer-se a través de la web carrera.iislafe.es, ticketea.com i la tenda Sports Runners de Torrent. Qui hi vulga col·laborar com a fila zero, també pot fer-ho abonant l’import de la inscripció.

L’activitat comptarà amb tallers gratuïts de matemàgia i ciència divertida per als més xicotets, impartits per l’associació cultural Hipàtia, exhibicions de Kangoo Fitness i de trucs de patinatge de la mà de Patinar per Torrent.

La importància de la recerca en la prevenció del dany cerebral fetal       

Mesurar el flux cerebral en les últimes setmanes de gestació és crucial per a previndre algunes anomalies. De fet, s’han identificat alteracions neurocognitives o cardíaques que podrien originar-se durant el període fetal, segons els últims treballs dels investigadors del IIS La Fe i facultatius del Servei d’Obstetrícia de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, en coordinació amb l’Hospital St. George’s de Londres. Els estudis han permés identificar un nou grup de risc: els fetus que presenten un pes aparentment normal segons els estàndards poblacionals, però que són xicotets en comparació del seu potencial de creixement. Es produïx un desequilibri entre el que el fetus demana i el que la placenta pot donar-li. Eixe malestar, segons manifesta el mesurament amb Doppler del flux cerebral, s’expressa amb la vasodilatació de les artèries cerebrals.

Per este motiu, l’equip de recerca advoca per mesurar el flux cerebral del fetus per a determinar el seu benestar, ja que és més important fins i tot que el pes. Els científics, que recentment han exposat els seus treballs en el congrés de la Societat Internacional d’Ecografia en Obstetrícia i Ginecologia celebrat a Roma, treballen actualment en el desenvolupament d’un marcador d’arborització neuronal en sang fetal o materna.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.