Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent Històrica tanca una cinquena edició per al record
Torrent Històrica tanca una cinquena edició per al record

Torrent Històrica tanca una cinquena edició per al record

novembre 20, 2023
Juan Luis Arsuaga va rebre el premi Cònsol Honorari davant un Auditori entregat al prestigiós paleoantropòleg

La cinquena edició del festival Torrent Històrica va arribar ahir al seu ocàs després d’un cap de setmana ple d’activitats, que han sigut acollides amb gran èxit de públic. Com a acte més important del festival, el paleoantropòleg Juan Luis Arsuaga va rebre divendres passat, de mans de l’alcaldessa Amparo Folgado, el premi Cònsol Honorari per la seua contribució a la cultura i al coneixement de nosaltres com a espècie. Es tracta d’un premi que prèviament han rebut Santiago Posteguillo, Rosa Montero, Rodrigo Cortés i Carmen Posadas.

Ple absolut per a atorgar el premi Cònsol Honorari
Durant la vesprada del divendres, el públic va abarrotar la sala d’actes de l’Ajuntament de Torrent, on es van celebrar dues sessions. En la primera, els escriptors locals Juanjo Braulio i Javier Alandes van parlar de la seua manera d’abordar als herois de la història del nostre país, que a vegades no solem valorar com es mereixen. En la segona sessió, després del lliurament del premi Cònsol Honorari per part de l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, va tenir lloc la trobada del públic torrentí amb el paleoantropòleg Juan Luis Arsuaga, prenent com a inici el comentari de la seua última publicació Nuestro cuerpo. Es tracta d’un llibre únic en la seua manera d’abordar la nostra anatomia i de relacionar-la amb la seua representació artística al llarg de la història i de com hem evolucionat fins a arribar a ser els qui som com a espècie. El públic va quedar fascinat pels comentaris del paleontòleg i la signatura d’exemplars es va prolongar durant més d’hora i mitja.

Juan Luis Arsuaga es va mostrar molt content pel premi i va declarar que “el sentit de la vida és la cerca de la felicitat. He escrit aquest llibre perquè al nostre país no ens portem bé amb el nostre cos. És una celebració del cos, que és l’única cosa que tenim, l’única cosa que som: hem de conèixer-ho i gaudir-ho.”

Un tancament a una edició del més alt nivell
La V edició del festival Torrent Històrica es va acomiadar després de més trobades amb convidats d’alt nivell com Juan Eslava Galán, Espido Freire, Javier Negrete i Susana Martín Gijón. Així mateix, van tenir lloc tres clubs de lectura amb Ramón Palomar, el mateix Juan Eslava Galán i Annie Lyons, en connexió directa des de Torrent amb Londres. Tots amb gran participació.

D’aquesta manera, Torrent Històrica va tancar la seua cinquena edició amb un gran èxit de públic, omplint pràcticament totes les activitats celebrades i confirmant, així, el treball realitzat des de l’Ajuntament de Torrent, que, una vegada més, va tornar a apostar per la cultura per mitjà d’aquest festival, situat com una de les millors dates de la temporada per als amants del gènere històric.

Amparo Folgado, alcaldessa de Torrent, va declarar: “Aquesta cinquena edició per a nosaltres és una cosa especial perquè ens permet sentir de prop allò que tenim sempre a les nostres mans, els llibres dels autors que ens fan volar, somiar, imaginar, viatjar. El nostre nou cònsol honorari, Juan Luis Arsuaga, amb el seu treball ens ajuda a plantejar-nos el nostre present, a conèixer el nostre passat i a plantejar-nos el nostre futur”.

Per part seua, Santiago Álvarez, director del festival, va posar l’accent que “el programa d’enguany ha sigut el millor de la curta història del festival i així ha quedat demostrat amb la nombrosa assistència a tots els actes. L’entusiasme ha anat més enllà dels ciutadans de la localitat, perquè hem rebut nombrosos visitants d’altres localitats. Esperem en pròximes edicions, amb el generós suport de l’Ajuntament de Torrent, construir un festival més obert i que arribe a encara més àmbits de la població”.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.