Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent acull el Festival Folklòric del Dia d’Andalusia en la Comunitat Valenciana

febrer 16, 2024

Folgado: “és un orgull que Torrent siga la capital de la cultura andalusa en la Comunitat Valenciana, per la qual cosa anime als torrentins i torrentines a acostar-se este diumenge al Pavelló del Vedat i disfrutar de la cultura andalusa, que tant ha enriquit a la nostra ciutat”.

Torrent acull este diumenge l’Acte Institucional del Dia d’Andalusia en la Comunitat Valenciana que enguany es dedica a la província de Còrdova, així com el Gran Festival Folklòric que organitza la Federació d’Entitats Culturals Andaluses en la Comunitat Valenciana (FECACV).

Amb el suport de l’Ajuntament de Torrent, serà el Pavelló Esportiu El Vedat el lloc en el qual es duguen a terme els actes d’este diumenge i on actuaran huit quadres de ball. Les actuacions seran a càrrec de l’Associació Cultural Al Ándalus 25 de Burjassot, el Centre Cultural Andalús de Quart de Poblet, la Unió Cultural Andalusa del Barri del Crist, la Casa d’Andalusia de Gandia, el Centre Cultural Rociero Andalús de Torrent, l’Associació Cultural Andalusa d’Albal, l’Associació d’Amics de la Cultura Andalusa de Torrent i la Casa d’Andalusia a València. Per a finalitzar esta jornada a Torrent, actuaran els bons de “Menta i llima”. L’entrada a l’esdeveniment és lliure fins a completar l’aforament.

L’Alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, també ha assenyalat que “per a la ciutat de Torrent és un motiu d’orgull poder acollir l’acte principal del Dia d’Andalusia en la Comunitat Valenciana i ser la capital de la cultura andalusa en la nostra comunitat, per la qual cosa anime als torrentins i torrentines a acostar-se este diumenge al Pavelló del Vedat i disfrutar de la cultura andalusa, que tant ha enriquit a la nostra ciutat”.

Per part seua, la Presidenta de la FECACV, Puri Torres ha afirmat que “al ser l’acte més multitudinari de tots els que se celebren estos dies, és important la sensibilitat i ajuda del consistori que presidix Amparo Folgado, vull agrair-li el seu suport tècnic i logístic, que ens permetrà visibilitzar l’ànima d’un dels llocs més bells de la geografia espanyola com és Còrdova i la dolçor de les seues gents”.

El Dia d’Andalusia s’organitza per part de FECACV, impulsat per l’Ajuntament de Torrent i la col·laboració de la Generalitat Valenciana, la Junta d’Andalusia, la Diputació de València i la seua homòloga de Còrdova, la Mancomunitat Intermunicipal del Barri del Crist, l’Ajuntament de València, Caixa Popular, la Fundació Horta Sud i el Restaurant Viher d’Albal.

A la Comunitat Valenciana residixen 179.541 persones nascudes a Andalusia, dels quals 30.216 són cordoveses, als qui es dedica el Dia d’Andalusia en este 2024.

FESTIVAL FOLKLÒRIC ANDALÚS
Diumenge, 18 de febrer de 2024 en el Pavelló El Vedat de Torrent (C/ del Sol, 2).

10:00h. Obertura de portes.
10:30h. Acte Institucional del Dia d’Andalusia.

A continuació, Festival Folklòric.

14:30h. Clausura.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.