Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent presenta la Setmana de la Mobilitat 2023 sota el lema ‘Humanitza la teua ciutat’
Torrent presenta la Setmana de la Mobilitat 2023 sota el lema ‘Humanitza la teua ciutat’

Torrent presenta la Setmana de la Mobilitat 2023 sota el lema ‘Humanitza la teua ciutat’

setembre 13, 2023
L’alcaldessa Amparo Folgado i la regidora Sonia Roca han donat a conèixer aquest matí la programació, en un acte que ha congregat a mitjans de comunicació i veïns als jardins de Parc Central
La ciutadania podrà gaudir del 16 al 22 de setembre de diverses activitats per a tots els públics, que inclouen eixides amb bici, xarrades, tallers infantils o la gran fira de vehicles elèctrics, entre altres

L’alcaldessa Amparo Folgado i la regidora de Mobilitat, Sonia Roca, han presentat aquest matí davant els mitjans de comunicació la programació de la Setmana Europea de la Mobilitat 2023, en un acte que també ha congregat a desenes de veïns als jardins de Parc Central. Sota el lema ‘Humanitza la teua ciutat’, el consistori torrentí ha preparat nombroses propostes del 16 al 22 de setembre, seguint l’objectiu de fomentar les pràctiques de mobilitat sostenible i conscienciar a la ciutadania de l’impacte positiu que tenen tant en l’entorn com en la pròpia salut.

“Hem dissenyat el programa d’aquesta edició perquè siga inclusiu i oferisca activitats per a tots els gustos i públics, amb eixides amb bici per a tota la família, xarrades informatives i debats per a aquelles persones amb ganes de saber més o tallers infantils per als més xicotets, entre altres. D’aquesta manera, tothom pot ser participe en el procés de canvi que volem per a Torrent, la qual cosa ens permetrà construir conjuntament un model ciutat més sostenible i respectuós amb el nostre entorn”, ha explicat l’alcaldessa Folgado.

Per part seua, la regidora de Mobilitat, Sonia Roca, ha volgut posar en valor “els beneficis que té en la nostra salut la promoció d’hàbits saludables com el transport amb bicicleta, que ens permeten, al seu torn, reduir emissions i millorar la qualitat de l’aire que respirem”. L’edil també ha volgut mostrar el seu agraïment a “totes les persones que han fet possible que la Setmana de la Mobilitat de Torrent 2023 siga una realitat. Al nostre cos de Policia Local i a Protecció Civil, Creu Roja, i, com no, al col·lectiu Soterranya, AstroTorrent i ASIDIT”.

Així, el programa donarà el tret d’eixida el dissabte 16 de setembre amb una volta popular, que eixirà des de Parc Central a les 10h. Unes hores més tard, al voltant de les 20h, se celebrarà un passeig nocturn amb bicicleta amb les estreles com a protagonistes i la inestimable col·laboració d’AstroTorrent. A aquesta jornada inaugural li seguiran uns dies carregats d’activitats i alguna sorpresa que no deixarà indiferent a ningú.

El diumenge serà el torn de recórrer la ciutat amb bici amb el col·lectiu Soterranya, amb eixida a les 10h al costat dels peus de la Torre, mentre que el dilluns a partir de les 17:30h tindrà lloc una activitat viària per a xiquets en la Plaça de la Unió Musical, que serà seguida a les 18h per la visita al taller de l’alumnat del centre de Formació del Professorat. El dimarts es realitzarà una nova activitat de circulació viària en la plaça Major a les 17:30h, per a després traslladar-nos a l’Avinguda del Vedat, 5, amb els membres de l’associació de persones amb diversitat funcional **ASIDIT.

La programació continuarà el dimecres a les 10h amb la xarrada ‘Humanitza la teua ciutat’, que oferirà a la ciutadania una intensa vetlada sobre la ciutat del futur a la sala cívica de l’Antic Mercat, com a avantsala de la jornada de portes obertes que tindrà lloc l’Espai de Solidaritat Parreño del Barri del Xenillet a les 18h. I, com a colofó, la prestigiosa Fira de Mobilitat Sostenible tancarà aquesta edició de la Setmana de la Mobilitat de Torrent els dies 21 i 22, brindat a la ciutadania altra gran exhibició de vehicles elèctrics en l’Av. del Vedat, en la qual no faltaran grans marques del sector com a Tesla o Mercedes.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.