Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent es converteix en la capital de la Mobilitat
Torrent es converteix en la capital de la Mobilitat

Torrent es converteix en la capital de la Mobilitat

setembre 20, 2023
Alguns dels majors experts en Mobilitat del territori nacional s’han reunit aquest matí a la Casa de la Cultura per a participar en la jornada de portes obertes ‘Humanitza la teua ciutat’
Demà s’inaugurarà la Fira de Mobilitat Sostenible en l’Avinguda del Vedat, on la ciutadania podrà trobar una mostra dels vehicles elèctrics més capdavanters dels concessionaris de Torrent

La Setmana Europea de la Mobilitat 2023 ha seguit el seu curs en el dia de hui amb total normalitat, després de suspendre’s la programació prevista per a la data d’ahir per motius meteorològics. I quina millor manera de reprendre l’activitat que amb la celebració de la jornada de portes obertes ‘Humanitza la teua ciutat’ a la Casa de la Cultura, on s’han congregat alguns dels majors experts en la matèria de tot el territori nacional, erigint a Torrent com la capital de la Mobilitat.

L’alcaldessa Amparo Folgado ha sigut l’encarregada d’obrir l’acte davant el centenar de persones allí reunides, agraint, en primer lloc, la seua assistència a l’esdeveniment: “És un honor, i un plaer, comptar amb uns convidats tan il·lustres per a aquesta jornada. A l’hora d’aprendre sobre qualsevol qüestió, és important escoltar els millors i, per eixa raó, hui ens reunim ací. Volem continuar aprenent per a construir un futur millor. Més amable per a les persones i més sostenible amb el nostre planeta”. Seguidament, l’alcaldessa de Torrent s’ha dirigit a l’alumnat del col·legi La Puríssima, present entre el públic, per a posar en valor el fet de “fer partícips a les noves generacions en aquest canvi de percepció de la nostra societat, ja que ha de ser un procés transversal del qual formem part tots i totes”.

D’aquesta manera, s’ha donat pas als diferents col·loquis programats durant el matí, asseient-se en la taula de debat, primerament, l’ex director general de Trànsit, Gregorio Serrano, la cap provincial de Trànsit de València, Pilar Funez, i el fiscal delegat provincial de Seguretat Viària, Eduardo Olmedo, per a protagonitzar la xarrada ‘Humanitza la teua ciutat sota el paraigua de la norma’. Després de la pausa del cafè, la presidenta de STOP ACCIDENTS, Ana Novella, el president d’AVAE, Juan Carlos Muñoz, i el director de Comunicació i Relacions Institucionals d’Erum Group, Antonio Lucas, han compartit els seus coneixements i experiències en ‘Humanitza la teua ciutat evitant sinistres vials’.


A continuació, els presents han pogut conèixer més sobre la nova mobilitat de la mà del comandant de la Guàrdia Civil de Trànsit, Jesús Charneco; la vicepresidenta de la Plataforma Motera per a la Seguretat Viària, María José Alonso; i el president de l’Associació d’Usuaris de VMP de la CV, Miguel Juanes. I com a colofó, el director de Projectes i Investigacions de la Fundació Espanyola per a la Seguretat Viària, José Ignacio Lijarcio, ha oferit la ponència ‘Per què he d’intervenir en seguretat viària? Motius per a tu’.


Així mateix, aquests col·loquis s’han complementat amb la instal·lació en la plaça Major d’un simulador de bolcada del vehicle, un altre de conducció sota els efectes de l’alcohol i un últim de conducció sota els efectes d’estupefaents. L’alcaldessa Folgado ha volgut provar en persona aquests simuladors, manifestant tot seguit que “és de vital importància que la gent es consciencie sobre el perill que comporta conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues. Aquest és un dels grans problemes als quals ens hem d’enfrontar, i tot un repte per a la nostra societat, però segur que si seguim en aquesta línia podem fer que canvien les coses a millor”.

Fira de la Mobilitat Sostenible
Demà s’inaugurarà en l’Avinguda del Vedat la Fira de la Mobilitat Sostenible de Torrent, tot un clàssic a la ciutat, que en aquesta edició tornarà a oferir una gran exposició amb alguns dels vehicles elèctrics més capdavanters del mercat, aportats pels concessionaris torrentins Vedat Mediterrani, J.R. Vall, Vedat Import, Actuacions Torrent S.A., FERTO, Ginestar, Autopista Sud, Nemesio i Centertorrent. Cal destacar que en la inauguració estaran presents els gerents d’aquests negocis, de manera que puguen promocionar de manera directa els seus productes.

“La Fira ‘Humanitza la teua ciutat’ és una oportunitat única perquè els nostres veïns i veïnes coneguen els avantatges i possibilitats que ofereixen els vehicles elèctrics. I, també, ens permet donar un impuls al sector i l’economia local”, comenta la regidora de Mobilitat, Sonia Roca, qui també agrair als gerents dels concessionaris “la seua participació en aquesta jornada inaugural i el seu compromís amb la nostra ciutat”

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.