Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Mobilitat Estratègia i Sostenibilitat, en la SEM 2021 a Torrent
Mobilitat Estratègia i Sostenibilitat, en la SEM 2021 a Torrent

Mobilitat Estratègia i Sostenibilitat, en la SEM 2021 a Torrent

setembre 27, 2021

La Setmana Europea de la Mobilitat tanca un programa d’activitats centrades en el foment de pràctiques de mobilitat sostenibles

El programa que la Delegació de Mobilitat de l’Ajuntament de Torrent ha preparat amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat 2021 acabà dimecres passat, 22 de setembre, quan es tancà aquest cicle d’activitats de participació ciutadana, que enguany amb el lema “Més a Torrent” s’han centrat a incentivar l’ús del transport públic i dels mitjans de transport alternatius, per a deixar de banda els vehicles en desplaçaments que són innecessaris.

El regidor de Mobilitat, Raúl Clarament, ha fet un balanç dels actes que han tingut lloc durant aquesta setmana i s’ha mostrat satisfet dels resultats, que indiquen que el missatge de la setmana de la mobilitat ha arribat a gran part de la població, especialment entre la ciutadania que mostra interés per conéixer i adaptar les noves estratègies de col·laboració amb iniciatives de protecció mediambiental. Així doncs, el regidor destaca  “la satisfacció de comprovar que la corporació municipal es manté en la senda dels objectius marcats per l’agenda 2030 i compleix progressivament els criteris de desenvolupament sostenible. A més de les grans actuacions que es desenvolupen des de les diferents administracions, som els ciutadans els qui hem de dur a terme xicotetes accions que ajuden a conservar el nostre planeta”.

Tot  que s’ha de completar l’última de les activitats programades –la marxa virtual s’ha prorrogat fins al dia 3 d’octubre, ateses les condicions meteorològiques que dificulten en alguns casos la pràctica d’exercici a l’aire lliure-, en la qual ja hi ha inscrites 189 persones, les visites i consultes als punts d’informació han sigut nombroses i els veïns hi han manifestat el seu interés per col·laborar en iniciatives com les que posa en marxa el col·lectiu Soterranya: bicis per a totes, voluntariat per a passejades amb bicis adaptades, rutes i passejades pels espais naturals de la rodalia, etc. S’ha informat, entre altres coses, de la ubicació dels punts de recàrrega per als vehicles elèctrics, del servei de lloguer de bicicletes o de l’organització d’activitats i rutes saludables. Així mateix, han destacat altres activitats d’ordre cultural i divulgatiu, com han sigut la projecció d’un documental, o la xarrada de conscienciació sobre el bon ús de les zones d’aparcament reservades per a persones amb mobilitat reduïda, i fins i tot el desdejuni que es va oferir a usuaris del carril bici.

El Pla de Mobilitat Sostenible continua avançant i amb aquest pla creixen els quilòmetres de carril bici i de ciclocarrers, així com el desenvolupament de programes i col·laboracions, els projectes conjunts amb altres col·lectius ciutadans –que tan bons resultats han obtingut, com és el cas de la col·laboració de Soterranya, Bicis per a Totes i Bicis sense Edat-.

En aquest sentit, per a divulgar els serveis relacionats amb les pràctiques de mobilitat sostenible que la corporació municipal posa a la disposició dels ciutadans, durant aquests dies s’han instal·lat uns punts d’informació en diversos punts de la ciutat, on s’ha informat, entre altres coses, de la ubicació dels punts de recàrrega per als vehicles elèctrics, del servei de lloguer de bicicletes o de l’organització d’activitats i rutes saludables.

En definitiva, la Setmana de la Mobilitat ha aconseguit complir l’objectiu principal per al qual es van plantejar aquestes iniciatives: intensificar el desenvolupament d’estratègies de promoció del transport públic i de la bicicleta, i destinar més recursos a projectes de promoció i de conscienciació ecològica i sostenible en l’àmbit de la mobilitat. Mobilitat Estratègia i Sostenibilitat, en la SEM 2021 a Torrent

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.