Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Comença la Setmana de la Mobilitat de Torrent
Comença la Setmana de la Mobilitat de Torrent

Comença la Setmana de la Mobilitat de Torrent

setembre 18, 2023
La Casa de la Cultura acollirà dimecres que ve la jornada de portes obertes Humanitza la teua ciutat, en la qual participaran l’ex Director General de Trànsit, Gregorio Serrano, o la Cap Provincial de Trànsit de València, Pilar Funez, entre altres
La Fira de Mobilitat Sostenible clausurarà aquesta edició de la SEM, els dies 21 i 22, oferint una mostra dels vehicles elèctrics més destacats dels concessionaris de Torrent
Per a fomentar el transport públic, la ciutadania podrà fer ús de TorrentBus gratuïtament fins al divendres 22

La ciutat de Torrent deixa enrere un intens cap de setmana marcat per l’inici de la Setmana Europea de la Mobilitat 2023, que va donar el tret d’eixida dissabte passat sota el lema Humanitza la teua ciutat. Torrentins i torrentines es van reunir en Parc Central per a donar la benvinguda a aquesta nova edició de la SEM amb una volta popular per les zones agrícoles de la localitat, en la qual no van faltar el bon ambient i les ganes de continuar construint un futur més sostenible. Ja a la nit, els més aventurers van gaudir d’una excursió amb bicicleta sota la llum de les estreles de la mà d’AstroTorrent, aprenent, en aquesta, algunes nocions bàsiques sobre observació astronòmica.

La programació va continuar en la jornada del diumenge amb un ciclopaseig familiar a càrrec del col·lectiu Soterranya, que va recórrer els barris i places del municipi des de la plaça Major. D’altra banda, a manera d’avantsala de la SEM, el divendres desenes de persones es van congregar en l’Avinguda del Vedat per a reivindicar la necessitat de promoure espais públics de qualitat i fomentar el transport sostenible amb la celebració del ‘Pàrquing day’. A més, eixa mateixa nit el col·lectiu Soterranya va organitzar una vetlada de cinema a la fresca en la plaça de la Unió Musical, on la ciutadania va gaudir de la projecció ‘Una sonrisa verdadera’.

“Estem molt contents pel bon acolliment que han tingut les activitats d’aquest primer cap de setmana, tant per la resposta de la gent, com per l’immillorable comportament de tots els participants”, comenta la regidora de Mobilitat, Sonia Roca, qui també ha volgut convidar a la ciutadania a “acompanyar-nos en les diferents propostes lúdiques, educatives i culturals que hem programat per a aquesta setmana. Segur que no es penedeixen”.

Així, aquesta vesprada tindrà lloc una formació viària per a xiquets en la Plaça de la Unió Musical, seguida a les 18h per la visita al taller de l’alumnat del centre de Formació del Professorat (CEFIRE). Demà, dimarts, es realitzarà una nova sessió de circulació viària en la plaça Major a partir de les 17:30h, per a després compartir amb els membres d’ASIDIT una activitat de sensibilització sobre les persones amb diversitat funcional en l’Avinguda del Vedat.

Un dels plats forts de la programació arribarà el dimecres 20 de setembre, a les 10h, amb la celebració de la jornada de portes obertes Humanitza la teua ciutat a la Casa de la Cultura, que serà l’escenari de diversos col·loquis i ponències en els quals participaran personalitats tan destacades com Gregorio Serrano, ex Director General de Trànsit; Pilar Funez, Cap Provincial de Trànsit de València; Ana Novella, presidenta de STOP ACCIDENTS; Juan Carlos Muñoz, president d’AVAE; o Juan Ignacio Lijarcio, Director de Projectes i Investigacions de la Fundació Espanyola Per a la Seguretat Viària.

La Fira de Mobilitat Sostenible clausurarà aquesta edició de la SEM oferint, novament, una gran exposició de vehicles elèctrics durant el dijous 21 i el divendres 22 en l’Avinguda del Vedat, on aquelles persones aficionades al motor podran conèixer de primera mà els millors models dels concessionaris torrentins Vedat Mediterrani, J.R. Vall, Vedat Import, Actuacions Torrent S.A., FERTO, Ginestar, Autopista Sud, Nemesio i Centertorrent.

“A més de donar a conèixer els avantatges i possibilitats que ofereixen els vehicles elèctrics, tant per a l’usuari com per al medi ambient, la Fira ‘Humanitza la teua ciutat’ ens permet donar un impuls al sector i l’economia local. Per eixe motiu, volem animar als nostres veïns i veïnes a visitar els expositors de la mostra i descobrir tot el que tenen per oferir els concessionaris de Torrent”, destaca l’alcaldessa Amparo Folgado

Així mateix, per a fomentar l’ús del transport públic, la ciutadania podrà fer ús del servei TorrentBus de forma totalment gratuïta fins el pròxim dia 22 de setembre, data en què la Setmana de la Mobilitat arribarà a la seua fi.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.