Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent recupera la sendera pel Barranc de l’Horteta i planeja noves actuacions de difusió del patrimoni hidràulic
Torrent recupera la sendera pel Barranc de l’Horteta i planeja noves actuacions de difusió del patrimoni hidràulic

Torrent recupera la sendera pel Barranc de l’Horteta i planeja noves actuacions de difusió del patrimoni hidràulic

novembre 16, 2023
La pròxima actuació serà la renovació de la cartelleria i panells explicatius, un punt de descans, així com l’edició d’una nova guia perquè els veïns coneguen el patrimoni etnològic i natural del barranc de l’Horteta
La Sendera del Reg Mil·lenari del Barranc de l’Horteta, de 14 quilòmetres, és una joia natural que atrau a visitants de la comarca, fomentant el turisme sostenible i creant consciència sobre la importància de preservar el nostre patrimoni natural.

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Torrent porta actuant des de principis d’estiu en la recuperació integral de la Sendera del Reg Mil·lenari del Barranc de l’Horteta. Des del mes de juliol, s’està esbrossant i netejant de fems i espècies invasores que havien colonitzat aquest eix mediambiental, turístic i paisatgístic per a la ciutat.

Aquesta sendera, de més de 14 quilòmetres, serpenteja a través del barranc i serveix com a testimoni històric del patrimoni hidràulic de Torrent. Des que es va crear aquesta sendera en 2014, ha sigut un enclavament essencial per als amants del senderisme que arriben de tota la comarca a la recerca de la bellesa natural i la connexió amb la història de l’aigua en la capital de l’Horta Sud.

José Francisco Gozalvo, Regidor de Medi Ambient, ha destacat la importància d’aquesta iniciativa: “Estem compromesos amb la recuperació del nostre patrimoni natural. La Sendera del Reg Mil·lenari del Barranc de l’Horteta és un actiu inavaluable que mereix ser restaurat i preservat tant per al gaudi actual de senderistes i ciclistes, així com tenir un manteniment continuat perquè puga ser gaudit per generacions futures”.

S’han retirat tones de deixalles i s’ha dut a terme una acurada eliminació d’espècies invasores que amenacen constantment amb desplaçar a les plantes autòctones.

Aquesta mateixa setmana està en procés de recuperació el tram pròxim al Clot de Bailón, un paratge natural emblemàtic de Torrent. La brigada forestal contractada per l’Ajuntament, s’ha concentrat en aquesta àrea per a assegurar que la sendera oferisca una experiència inigualable per als visitants, al costat d’una font emblemàtica del terme i el llac contigu.

El govern de Torrent està compromès amb la protecció del medi ambient i la millora dels espais naturals. Aquest projecte no sols té com a objectiu revitalitzar la sendera, sinó també enfortir el compromís de la ciutat amb la sostenibilitat i la conservació ambiental.

Per esta raó, Gozalvo també ha assenyalat que “la pròxima actuació que realitzarem és la renovació de cartelleria i panells dels punts més importants de la sendera, es crearà un nou punt de descans i es tornarà a editar la guia, perquè tots els veïns coneguen el patrimoni etnològic i natural que tenim al costat del barranc de l’Horteta”.

Els beneficis d’aquest projecte transcendeixen l’esfera local. La Sendera del Reg Mil·lenari del Barranc de l’Horteta és una joia natural que atrau a visitants de la comarca, fomentant el turisme sostenible i creant consciència sobre la importància de preservar el nostre patrimoni natural.

Amb aquesta iniciativa, el govern de Torrent marca l’inici d’una nova etapa de protecció, neteja i posada en valor d’un enclavament important, creat en 2014 i que recorre des de l’Arquet a l’Assut del Pantà, així com per fonts com la de Sant Lluís, el Clot de Bailón i fins a les restes d’un antic pont romà

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.