Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent, model a seguir en prevenció d’incendis
Torrent, model a seguir en prevenció d’incendis

Torrent, model a seguir en prevenció d’incendis

setembre 15, 2023
L’alcalde i el regidor de Medi Ambient d’Alberic van visitar ahir la capital de L’Horta Sud per a conèixer de primera mà el sistema SIDEINFO i valorar la possibilitat d’implantar-lo en el seu municipi
L’edil de l’Ajuntament de Torrent, José Gozalvo, els va guiar per l’àrea del Vedat per a mostrar-los el seu funcionament i atendre’ls en tot el necessari

La ciutat de Torrent va rebre ahir la visita de l’alcalde d’Alberic, Antonio Carratalá, i el seu regidor de Medi Ambient, José Martinez, els qui van sol·licitar al consistori torrentí una cita per a estudiar de primera mà el funcionament del sistema de prevenció d’incendis SIDEINFO i valorar la possibilitat d’implantar-lo en el seu municipi. El fort d’interès de les autoritats d’Alberic en aquest sistema respon a les similituds entre el Vedat i les seues zones boscoses, on, per la naturalesa i característiques que presenten, no es poden aplicar altres mètodes com l’eliminació de vegetació per a crear els habituals tallafocs.

El responsable de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torrent, José Gozalvo, va ser l’encarregat d’acompanyar a Carratalá i Martínez fins a l’àrea del Vedat, on un tècnic municipal els va donar a conèixer tots els detalls d’aquest sistema, que protegeix el pulmó verd de la ciutat des de l’any 2009. Després de la qual cosa, el cap de Protecció Civil Torrent, Francisco Lona, va realitzar una demostració que va impressionar gratament a Carratalá i Martínez, tal com van manifestar en finalitzar la mateixa.

“Es tracta d’una xarxa de més de 24 canons, repartits per tota la zona forestal. que llança aigua per damunt de les copes dels arbres i humiteja la vegetació per a mantenir-la fresca davant les altes temperatures, amb un abast de 54 metres i un cabal aproximat de 1.400 litres per minut. A aquests canons, se suma un entramat de sensors i càmeres, l’ús de les quals facilita la detecció de situacions de risc i permet actuar amb major rapidesa i eficàcia davant una possible emergència”, explica l’edil de Medi Ambient, José Gozalvo, qui també remarca que “des de la implantació del sistema fa més d’una dècada, han visitat la nostra ciutat diferents institucions per a conèixer el funcionament de SIDEINFO in situ i replicar-lo en els seus municipis. És clar que estem orgullosos de comptar amb la millor protecció possible i que Torrent siga un referent en aquest aspecte, i estarem encantats de continuar col·laborant en tot el que estiga a la nostra mà”

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.