Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent completa una nova fase de la restauració ambiental del barranc de L’Horteta
Torrent completa una nova fase de la restauració ambiental del barranc de L’Horteta

Torrent completa una nova fase de la restauració ambiental del barranc de L’Horteta

desembre 13, 2023
La intervenció s’ha focalitzat principalment en la retirada de canya i altres espècies invasores, així com en la restauració del bosc de ribera originari de l’ecosistema fluvial del barranc
L’objectiu de l’Ajuntament és posar en valor el patrimoni hidràulic de Torrent i evitar el risc d’inundació
Aquest projecte, cofinançat per Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), s’ha desenvolupat en el marc d’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada de Torrent (EDUSI)

L’Ajuntament de Torrent ha finalitzat aquesta setmana una nova fase de la restauració ambiental del barranc de L’Horteta. Les actuacions s’han focalitzat en la neteja de les zones al voltant dels béns patrimonials emplaçats en aquest enclavament natural, incidint especialment en la retirada de canyes i altres espècies invasores que amenacen amb alterar l’ecosistema.

D’aquesta manera, des del consistori es pretén posar en valor el patrimoni hidràulic de Torrent de cara a l’ús públic i, també, millorar la seguretat front episodis de pluja intensa, evitant el tamponament de les infraestructures de drenatge transversal i reduint, així, la possibilitat que una inundació puga posar en risc l’estructura o resistència d’elements com els Arquets de Baix, els Arquets de Dalt o els assuts.

“La canya és una de les espècies invasores més perilloses, a causa de la gran alteració que causa en els ecosistemes que colonitza. Per aqueix motiu, retirar-la i per a evitar que brot de nou, tal com hem fet en cobrir els sistemes radiculars, és crucial per a mantenir la biodiversitat i riquesa del barranc de L’Horteta, així com per a garantir la capacitat de desguàs”, explica el regidor de Medi Ambient, José Gozalvo.

I una vegada passe el cicle vital de la canya, aproximadament a l’any i mig, es procedirà a la plantació de helòfits i espècies arbustives autòctones, amb la finalitat de restaurar el bosc de ribera originari de l’ecosistema fluvial del barranc. “Les espècies autòctones s’adapten millor a les pluges mediterrànies, ja que sostenen millor els marges i són més flexibles, al contrari que la canya que s’arranca fàcilment”, afirma Gozalvo.

Aquest projecte, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), s’ha desenvolupat en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada de Torrent (EDUSI).

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.