Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’Ajuntament de Torrent treballa en la redacció d’una ordenança per a lluitar contra la contaminació acústica
L’Ajuntament de Torrent treballa en la redacció d’una ordenança per a lluitar contra la contaminació acústica

L’Ajuntament de Torrent treballa en la redacció d’una ordenança per a lluitar contra la contaminació acústica

juny 6, 2024
En la modificació pressupostària que proposa l’equip de govern per a esta vesprada en el Ple, es destina una partida per a l’elaboració d’un Pla Acústic Municipal

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torrent està treballant en la redacció d’una Ordenança Municipal de Protecció contra la Contaminació Acústica. Esta nova normativa tindrà com a objectiu previndre, vigilar i corregir la contaminació acústica en el municipi, per a protegir la salut dels ciutadans i millorar la qualitat del seu medi ambient.

L’Ajuntament és conscient de l’impacte negatiu que la contaminació acústica pot tindre en la salut i la qualitat de vida de les persones. Per això, considera que és necessari comptar amb una normativa específica que regule l’emissió de sorolls i vibracions en el terme municipal.

L’ordenança contemplarà els diferents àmbits en els quals l’ús d’emissors acústics pot generar molèsties a les persones, danys als béns, riscos per a la salut i el benestar o deteriorar la qualitat del medi ambient.

En este sentit, la normativa establirà límits màxims de soroll per a diferents tipus d’activitats, com l’oci nocturn, les obres de construcció o el trànsit rodat. També es regularà l’ús d’aparells d’aire condicionat, alarmes i altres elements que puguen generar soroll. Torrent vol garantir el dret a l’oci, però també al descans dels seus veïns, regulant la convivència veïnal, tant de les persones, com de les empreses, associacions i les diferents entitats que desenvolupen la seua activitat en la població.

“La contaminació acústica és un problema que afecta la salut i la qualitat de vida de les persones. Per això, és necessari comptar amb una normativa que regule l’emissió de sorolls en el nostre municipi.”, ha afirmat el regidor de Medi Ambient, José Francisco Gozalvo.

Una convivència més respectuosa

L’ordenança també tindrà com a objectiu millorar la convivència veïnal. Per a això, s’establiran normes específiques per als sorolls en els edificis plurifamiliars, de manera que es garantisca el descans dels veïns.

Els tècnics municipals ja es troben treballant des de fa mesos en l’esborrany de l’ordenança. La normativa s’està redactant tenint en compte la normativa vigent en altres ciutats, com València, que regula al detall aspectes tan importants com les zones acústiques saturades, els sorolls en els interiors de les edificacions, els treballs en el domini públic, les alarmes, els aparells d’aire condicionat, el trànsit rodat, les activitats lúdiques i els sorolls provocats per l’abandó d’animals tant en els domicilis com en les àrees comercials i industrials.

La redacció de l’Ordenança Municipal de Protecció contra la Contaminació Acústica és una mostra més del compromís de l’Ajuntament de Torrent amb la millora de la qualitat de vida dels seus ciutadans i la protecció del medi ambient. El consistori considera que esta nova normativa és una ferramenta fonamental per a crear un municipi més saludable i sostenible.

En la modificació pressupostària que proposa l’equip de govern per a esta vesprada en el Ple, es destina una partida per a l’elaboració d’un Pla Acústic Municipal, per això, també està elaborant una Ordenança que protegisca els veïns i veïnes de la contaminació acústica.

L’Ajuntament de Torrent treballa en la redacció d’una ordenança per a lluitar contra la contaminació acústica

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.