Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

L’Ajuntament de Torrent celebra el Dia de l’Arbre en la Comunitat Valenciana amb especial atenció a l’Om

gener 19, 2024

Torrent celebrarà tres jornades dedicades a l’arbre al costat de diverses associacions i el 31 de gener realitzarà una ruta per a posar en valor els exemplars d’oms.

L’Ajuntament de Torrent es prepara per a celebrar el Dia de l’Arbre en la Comunitat Valenciana amb una sèrie d’activitats destinades a ressaltar la importància i conservació dels nostres arbres, centrant enguany l’atenció en l’Olmo. Les activitats es duran a terme al llarg de tres jornades, amb la participació activa de veïns i diverses associacions compromeses amb la preservació del medi ambient a la ciutat de Torrent.

José Francisco Gozalvo, regidor de Medi Ambient, ha expressat el seu entusiasme sobre este tema, assenyalant: “Volem que el Dia de l’Arbre siga una festa en la qual es done a conéixer als nostres veïns els paratges naturals amb els quals comptem a Torrent, a més de conscienciar als més xicotets sobre la importància de preservar el nostre patrimoni natural”. Així mateix, ha agraït el suport i col·laboració de les associacions compromeses amb el medi ambient a Torrent.

El programa d’activitats per a estes jornades especials és el següent:

27 DE GENER de 10:00h a 13:30h. – Campanya “Apadrina un Arbre” En col·laboració amb l’Associació de Veïns del Vedat i el Voluntariat Verd de l’Ajuntament, es durà a terme la campanya “Apadrina un Arbre”. La plantació de diverses espècies característiques del bosc mediterrani tindrà lloc en el Barranc del Llop, contribuint a l’enriquiment del nostre entorn natural.

28 DE GENER a les 10:00h. – Jornada de Reforestació amb la Falla Cronista Vicent Beguer Esteve. Al costat de la Falla Cronista Vicent Beguer Esteve, es realitzarà una jornada de reforestació. Diferents espècies mediterrànies com a carrasques i pins seran plantades en l’àrea de l’antiga pedrera, promovent la biodiversitat i la salut del nostre ecosistema. L’eixida des del casal serà a les 9:00h.

31 DE GENER de 10:00h. a 12:00h. – Ruta per a la posada en valor de l’Om. Esta jornada estarà dedicada a posar en valor a l’Om com a arbre emblemàtic. L’Ajuntament de Torrent, en col·laboració amb diverses associacions i veïns, organitzarà una ruta que constarà de tres parades significatives.

• Font de Sant Lluís, antiga Font de l’Om: L’investigador Bor Císcar guiarà als participants a través de la història d’este emblemàtic punt del municipi i la seua connexió amb els Olmos.
• Mas del Jutge: Es mostraran diversos exemplars d’om, destacant la seua relació amb l’entorn, les seues amenaces i beneficis per a la ciutat.
• El Manyet: Es presentaran actuacions de restauració i conservació del patrimoni ambiental, concloent amb la plantació d’un om, l’espècie protagonista del dia.

La jornada es desenvoluparà de 10h a 12h, amb autobusos municipals disponibles per a traslladar-se entre els diferents espais. La participació està oberta a tots els públics, i la inscripció pot realitzar-se a través de la web municipal, on es publicarà en els pròxims dies les fitxes d’inscripció en línia.

Celebrar el Dia de l’Arbre és un recordatori de la nostra responsabilitat compartida en la preservació del nostre entorn, i l’Ajuntament de Torrent, a través de la delegació de Medi Ambient, està fermament compromés amb l’entorn natural de la capital de l’Horta Sud.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.