Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Ecovidrio i l’Ajuntament de Torrent fomenten el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2024
Ecovidrio i l’Ajuntament de Torrent fomenten el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2024
, ,

Ecovidrio i l’Ajuntament de Torrent fomenten el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2024

març 4, 2024

“La Plantà del Vidre” és una iniciativa per a conscienciar sobre la gestió responsable dels residus d’envasos de vidre en la qual competixen tretze municipis fallers per ser el més sostenible

La població més compromesa amb el medi ambient i amb la iniciativa guanyarà una plantació d’arbres amb tots els casals fallers

Educadors ambientals visitaran entre els dies 16 i 17 de març els diferents casals de Torrent

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Torrent, posa de nou en marxa la campanya “La Plantà del Vidre” amb l’objectiu de fomentar el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2024.

La iniciativa pretén conscienciar als ciutadans de Torrent, i especialment als fallers, sobre la importància de separar correctament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, Ecovidrio vinilará els contenidors de vidre pròxims als casals i marcarà un repte per a cada municipi de quilograms d’envasos de vidre arreplegats durant les festes.

En la campanya participen un total de 13 municipis valencians que celebren festes de Falles: La Pobla de Vallbona, Llíria, Benaguasil, Cullera, Gandia, Catarroja, Torrent, Paterna, L’Eliana, Algemesí, Godella, Borriana i La Vall d’Uixó. Entre ells competiran per ser el municipi més reciclador.

El guanyador serà el que més punts aconseguisca per incrementar la recollida de vidre respecte al mateix període de l’any anterior, i per la difusió que faça de la iniciativa. El premi consistix en una plantació d’arbres per a la localitat en el qual cada casal faller podrà apadrinar un exemplar.

Així mateix, tots els municipis que superen el repte de reciclatge proposat aconseguiran el guardó verd de Ecovidrio. També hi haurà un premi per a totes les Falles que reciclen, en el seu propi contenidor, 400 kg o més de residus d’envasos de vidre. En este últim cas, el premi serà un miniglú amb la imatge de campanya.

Per a reforçar la campanya, educadors ambientals visitaran els dies 16 i 17 de març els casals per a informar sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que reporta al medi ambient i a la societat.

“La Plantà del Vidre” compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, que juntament amb Ecovidrio aposten per col·laborar amb els fallers per a millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d’una correcta gestió dels residus d’envasos de vidre.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcina – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.

A més, es minimitza l’emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Ecovidrio i l’Ajuntament de Torrent fomenten el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2024

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.